free download 78 travel guides written by experts

Credit Europe Bank NV achizitioneaza Millenium Bank AS si intra pe piata din Turcia

Credit Europe Bank NV achizitioneaza Millenium Bank AS si revine pe piata din Turcia

Credit Europe Bank NV a decis sa achizitioneze pachetul de actiuni de  95% a Millennium Bank AS Turcia,  subsidiara a Bancii Comerciale Portugheze, pentru suma de 61,8 milioane  euro. Achizitia este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare olandeze si turcesti si se estimeaza ca procesul de preluare sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii iunie 2010. Ramane optinea vanzarii restului de 5% din actiuni de catre Banca Comerciala Portugheza.

La sfarsitul anului 2009, Millennium Bank AS Turcia avea 310 angajati care deserveau clientii prin intermediul a 18 sucursale, in timp ce bilantul total anual inregistra 495 millioane euro, din care 315 milioane euro sub forma de depozite. Banca este autorizata sa efectueze toate tipurile de servicii bancare comerciale si opereaza atat in sectorul bancar corporate cat si in segmentele superioare ale retail banking-ului. Piaţa financiara din Turcia prezintă oportunităţi semnificative în domeniul serviciilor bancare de retail şi va sustine Credit Europe Group pentru a obţine o platforma importanta  în domeniul serviciilor bancare corporate.

Banca va fi redenumita Credit Europe Bank AS, alăturându-se astfel reţelei bancare Credit Europe Bank din  Olanda, Germania, Elvetia, Romania, Belgia, Rusia, Malta, Emiratele Arabe Unite si Ucraina. Credit Europe Bank NV este printre primele 10 banci din Olanda , cu o valoare totala a activelor de 10 miliarde euro şi cu un portofoliu de peste 3 milioane de clienti.

Bucuresti, 10.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *