metalshow

Crede in bine! Arbitreaza-le destinul!

O campanie de prevenire a abandonului scolar prin sport!

In Romania, in fiecare an scolar, 17% dintre elevii romani abandoneaza cursurile. Cifrele sunt alarmante daca tinem cont ca 280.000 de elevi nu sunt cuprinsi intr-o forma de invatamant.

Acest lucru arata ca in sistemul de invatamant romanesc intra, intr-un an, mai putini copii decat cei care renunta la scoala. Dorind sa vina in ajutorul elevilor cu varste intre 6 si 14 ani, care traiesc in conditii defavorizate si cu risc de abandon scolar, Prima TV si Fundatia Dezvoltarea Popoarelor desfasoara incepand cu 10 aprilie campania sociala – Crede in bine! Arbitreaza-le destinul!
 

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) a pus in practica acest proiect, al Scolii Sociale Sportive incepand cu anul 2012. In acest moment, 45 de copii greu incercati au invatat in cadrul acestui  program care are la baza metodologia Fundatiei Real Madrid ce inseamna motivatia, spiritul de echipa, fair-play-ul, autostima, autonomia, respectul  si pasiunea pentru activitatea desfasurata. Copiii au gasit la antrenamentele din Scoala Sociala Sportiva persoane care le redau increderea in sine, le sustin speranta si ii conving ca prin scoala si educatie vor avea o sansa in viata, 
 
Programul Scolii Sociale Sportive se doreste a fi extins si in alte zone din Capitala si din tara avand in vedere ca sportul este o resursa valoroasa de recuperare, adaptare, integrare, comunicare si dezvoltare pentru toti copiii din medii cu mari amenintari. “Noi privim fiecare copil ca pe o valoare unica. Privim calitatile si talentele lui, nu ne concentram doar pe problemele pe care le are. Sunt copii cu reale calitati, iar multi dintre ei au rezultate foarte bune si la scoala, nu doar pe terenul de fotbal. Ii ajutam cu metodologia oferita de Fundatia Real Madrid, care este una din cele mai importante organizatii din lume. Fiecare dintre ei merita o sansa!”, a precizat Simona Carobene, directorul executiv al Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor.

Campania desfasurata de Prima TV va prezenta in fiecare duminica, de la ora 18.00, la principalul jurnal Focus, cazurile mai multor copii din cadrul Scolii Sociale Sportive. Acesti copii merita o sansa la o viata mai buna! Implica-te si TU donand  2 euro prin sms la 8834 (pana pe 15 mai) sau direct in contul bancar – RO56 BACX 0000 0007 3135 9036 deschis la Unicredit Bank, Sucursala Norilor, beneficiar Fundatia Dezvoltarea Popoarelor.  Urmareste-i in fiecare duminica, incepand cu 10 aprilie.

Crede in bine! Arbitreaza-le destinul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *