free download 78 travel guides written by experts

Craiova Jazz Festival

– prima ediţie –

Craiova Jazz Festival (ediţia I) aduce în luna septembrie 4 zile de concerte şi evenimente, dedicate improvizaţiei şi libertăţii în muzică. Organizată de Filarmonica „Oltenia”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, prima ediţie a festivalului propune iubitorilor de muzică, în perioada 14 – 17 septembrie, nume consacrate ale jazz-ului naţional şi internațional, dar şi tinere talente.

Vor fi 4 zile pline cu muzică de calitate și banduri de certă valoare, pornind de la swing-ul anilor ’20 și ajungând la influențe africane, cubaneze și sud-americane. Craiova Jazz Festival are un caracter internațional încă de la debut, cu invitați din Germania, Cuba și Chile, iar amfitrionii evenimentului vor fi reputaţii promotori de jazz Florian Lungu şi Alexandru Şipa.

Craiova Jazz Festival, editia I

Craiova Jazz Festival (ediţia I) are trei trupe invitate în fiecare seară, cu excepţia ultimei zile, când va avea loc o conferinţă de presă, în preambulul celor două concerte de final. Programul include alte evenimente conexe: două workshop-uri, Influenţe geografice în muzica de jazz şi Virtuozitate în jazz-ul autohton şi mondial, cu participarea extraordinară a trupelor LUCIAN NAGY BALKUMBA TRIBE și TRIO Petrică Andrei, Decebal Bădilă, Vlad Popescu.

Intenţia organizatorilor este să transforme Craiova Jazz Festival în cel mai important eveniment de jazz al Olteniei, integrat în contextul național și mondial, o platformă pentru explorarea celor mai noi direcții din jazz-ul contemporan.

Filarmonica “Oltenia” din Craiova a mai prezentat concerte de jazz în cadrul Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, ediţiile 2015 (open air edition) şi 2016 (contemporary music edition). În ultimii ani, activitatea s-a diversificat, explorând zone muzicale noi, prin proiecte unice, din care nu a lipsit jazz-ul simfonic: „Europa Season” 2015/2016 (singura stagiune cu muzică din ţările Uniunii Europene) şi „Friendship Season” 2016/2017 (o stagiune pe tema prieteniei, cu invitaţi emblematici ai diasporei).

Peste 80 de instrumentişti profesionişti formează, în prezent, Orchestra simfonică; repertoriul acestui reputat ansamblu cuprinde capodopere ale muzicii simfonice şi vocal-simfonice (misse, oratorii, cantate, requiemuri), bijuterii muzicale, jazz simfonic, rock simfonic, concerte în spaţii nonconvenţionale, acoperind o perioadă istorică amplă, din baroc până în zilele noastre. Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, unul dintre cele mai valoroase colective artistice de acest gen din ţară, a fost creată în anul 1953. Repertoriul coralei cuprinde compoziţii reprezentative ale artei renascentiste, baroce, clasice, romantice şi contemporane, vizând două dimensiuni importante: concerte corale a cappella şi concerte vocal-simfonice.

Craiova Jazz Festival

11 concerte în 4 zile!

Prima ediţie a Festivalului de Jazz de la Craiova are 11 trupe invitate care vor evolua pe scena Filarmonicii ”Oltenia” şi la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Prima zi – 14 septembrie – Filarmonica „Oltenia” – Preţ bilet 50 lei / seara

Ora 19:00 – Grupul vocal JAZZAPPELLA
Jazzappella este un proiect iniţiat de Zoltan Andras, solistul trupei rock „Sarmalele reci”, compozitor şi pianist de jazz.

Ora 20:15 – ETHNOTIC PROJECT
Sunt 5 instrumentişti şi o voce feminină care combină inspirat frumuseţea folclorului românesc autentic cu libertatea jazz-ului de dincolo de ocean.

Ora 21:30 – TRIO Petrică Andrei (pian)-Decebal Bădilă (chitară bas) -Vlad Popescu (percuţie)
Trio activează pe scenele de jazz din România şi Europa de peste 20 de ani. Decebal Bădilă este, la ora actuală, cel mai mare cântareţ român, la chitară bass şi unul dintre cei mai importanţi bassişti de jazz ai Europei.

A doua zi – 15 septembrie – Filarmonica „Oltenia” – Preţ bilet 50 lei / seara

Ora 19:00 – CASUAL BAND&FRIENDS
Îmbinând într-o manieră profesionistă stilurile pop, funk, gospel, latino sau jazz, Casual Band se prezintă ca o formație închegată, performantă, capabilă să impresioneze un public divers.

Ora 20:00 – CICO’S JAZZ ORCHESTRA (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND, dirijor HORIA DINU NICOLAESCU
În fruntea formației va fi un maestru al jazz-ului, Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova, stabilit în Germania din 1971, cu răsunătoare succese în plan național și internațional.

Ora 21:30 – LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE
Este fuziunea perfectă de stiluri muzicale, afro-indiene cu jazz. Lucian Nagy este poli-instrumentist, stăpânește deopotrivă saxofoanele, clarinetele, flautul, cavalul bulgăresc, dar și instrumente de percuție.

A treia zi -16 septembrie -Parcul Nicolae Romanescu, Teatrul de Vară – Intrarea liberă

Ora 19:00 – ALEX PĂDUREANU
Impresionează publicul cu tehnica sa. Este fascinat de temele şi de improvizaţiile lui Oscar Peterson şi, din acest motiv, a inclus în repertoriul său lucrari ale regretatului pianist canadian.

Ora 20:00 – EKUE BAND (CUBA)
Este un excelent cvartet alcătuit din muzicieni de elită din Cuba, bateristul Gilberto Acen Ortega fiind stabilit în România de 10 ani. Invitatul lor special este percuționistul ATI din Chile.

Ora 21:30 – MARIUS MIHALACHE BAND
Un concert în care piese celebre din zilele noastre (Lady Gaga, Britney Spears, Delia) sunt trecute prin filtrul timpului cu ajutorul țambalului și al sound-ului propus de Marius Mihalache.

A patra zi-17 septembrie -Parcul Nicolae Romanescu, Teatrul de Vară – Intrarea liberă
19:30 – FLAVIUS & LINDA TEODOSIU

Flavius Teodosiu, stabilit în Germania de peste 30 de ani, iubitor și pasionat al jazz-ului funk, cântă alături de talentata lui fiică, Linda Teodosiu, una dintre cele mai bune voci din Germania, de 2 ori prezentă în Top Ten Hits Germany.

Ora 21:00 – SORIN ZLAT QUINTET
Sorin Zlat Jr. Are în palmares 18 premii la concursuri internaționale, fiind important muzician de jazz din România. Repertoriul trupei este diversificat cuprinzând compoziții proprii și celebre standarde de jazz interpretate într-un stil unic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *