free download 78 travel guides written by experts

Craciunul Mincinosilor

Ivona Boitan

Unde se duc toate promisiunile neţinute? Toate vorbele aruncate în vânt? Toate aşteptările deşarte? Ele se refugiază într-un loc special unde se sărbătoreşte "Crăciunul mincinosilor".
 
Crăciunul Mincinoşilor este o poveste de sezon care îi învaţă pe copii şi nu numai, că Moş Crăciun funcţionează pe baze contractuale clare, în care fiecare dintre părţi are propriile obligaţii.

În data de 2 decembrie copiii din oraşelul Ionas primesc o scrisoare de la Moş Crăciun prin care Moşul îi anunţă că este supărat pe ei fiindcă nu-şi respectă promisiunile. De aceea Moşul îşi vrea înapoi cadourile pe ultimii trei ani. Dacă nu, ameninţă că nu va mai veni niciodată. Grea misiune avand în vedere că multe dintre jucării erau date, stricate sau pur şi simplu, indispensabile. Se creează un comando de copii care îşi propun să salveze Crăciunul. Comandoul este format din mâncătoarea de dulciuri Mara, dată în urmărire generală la toate bomboneriile din oraş. Mincinosul Tudor, care de trei Crăciunuri nu a mai primit nimic motiv pentru care el are dilema cum să dai înapoi nimicul. Geniul trist Mihai, care de ani de zile îşi aruncă cadourile de la Moşul fiindcă primeşte mereu jucării cu toate că el vroia cărţi si atlase. Sandra, fetita care acum trei ani de Crăciun primise cel mai frumos cadou: vederea. Si Sofia, pianista, cea care în urmă cu trei ani căpătase pianul, singurul ei companion, cel care o ajuta să-şi înfrângă dorul de părinţii plecaţi în străinătate la munca… Părinţi care nu vin acasă decât de Crăciun. O poveste plină de emoţie care vorbeşte despre generozitate, prietenie şi încredere în bine.

Până la urmă Crăciunul e salvat dar mai important decât asta este că i se redefineşte sensul. Crăciunul nu e o sărbătoare a darurilor ci a dăruirii.
 
Format 23,5/23,5 fullcolor, la interior hartie 250gr/m coperta carton 300 gr/m
pret-20 lei

Cartea este disponibila in reteaua Carturesti, la targul de Craciun de la Sala Dalles sau poate fi comandat online la adresa de mail ivonacodruta@yahoo.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *