celula de arta octombrie

Crăciunul lui Poirot

Agatha Christie
Editura Litera, carte oferită de Libris.ro

Agatha Christie se citește cu plăcere de orice iubitor de romane mystery-crime indiferent de perioada anului. Farmecul romanelor române neștirbit, iar întâmplările pot fi savurate oricând.

Este și cazul în romanului Crăciunul lui Poirot care poate fi citit în preajma sărbătorilor de iarnă, dar care este o lectură minunată chiar și vara!

Crăciunul lui Poirot

În centrul poveștii se află multimilionarul Simeon Lee, un bătrân care avea patru fii, dintre care unul înstrăinat din cauza modului în care s-a purtat cu mama lui.

Pentru prima oară, Simeon Lee își invită toți copiii acasă de Crăciun, alături de partenerele lor. Vine și nepoata lui, din Spania, și apare și fiul unui fost partener de afaceri din Africa de Sud.

După o cină cu discuții aprinse, bătrânul se retrage în camera lui. Ceva mai târziu se aud urlete neomenești din cameră. Toți aleargă la etaj să vadă ce s-a întâmplat, iar ușa de la camera bătrânului este spartă de doi dintre bărbați.

Înăuntru Simeon Lee este găsit mort, într-o baltă de sânge. Ușa era închisă, la fel și ferestrele, iar domnul Lee era singur în cameră.

Cine și cum l-a omorât pe Simeon Lee? De ce decisese să își invite toți copiii acasă?

Hercule Poirot este invitat să se alăture investigației și curând va descoperi că toți aveau un motiv bun să îl ucidă pe Simeon Lee.

Crăciunul lui Poirot este un roman interesant, bine construit, în care făptașul nu poate fi ușor anticipat. Personajele sunt de asemenea bine gândite, iar Agatha Christie confirmă încă o dată că este regina romanului polițist creând o intrigă care te ține cu sufletul la gură constant. Dincolo de intrigă sunt aduse în dezbatere relațiile familiale, inclusiv cele dintre părinți și copii și modul în care acestea se pot strica, uneori fără a se putea repara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *