free download 78 travel guides written by experts

Craciun la TVR 2

Din programul de Craciun la TVR 2 va recomandam:

Luni, 22 decembrie, ora 24.00

Marea ameţeală (DAZED AND CONFUZED-SUA, 1993)

Regia: Richard Linklater
Cu: Matthew McConaughey, Ben Affleck, Milla Jovovich

Comedie. Într-un mic orăşel din Texas, ultima zi de şcoală este semnalul începerii anarhiei printre elevi. Vacanţa debutează cu un mic război între boboci şi cei din ultimul an, conflict care se va sfârşi la lăsarea întunericului cu o petrecere de pomină. Va fi o petrecere la care vor fi depăşite toate limitele, în care toţi cei prezenţi consuma droguri şi alcool…

Filmul scris şi regizat de Richard Linklater (The School of Rock), explorează ultima zi de şcoală urmată de o noapte dementă – din viaţa unor elevi ai anului 1976. Un film cu o distribuţie superbă de viitoare vedete (Ben Affleck, Matthew McConaughey, Parker Posey, Milla Jovovich), având drept coloană sonoră muzica rock clasică semnată de Aerosmith, Black Sabbath şi KISS, într-o producţie cinematografică considerată de trupa ROLLING STONE drept „spectaculos de haioasă”!

Miercuri, 24 decembrie, ora 10.35

Dorinţa lui Annie (ANNIE’S POINT-SUA, 2005)

Regia: Michael Switzer
Cu: Betty White, Amy Davidson

Dramă. O femeie în vârstă, rămasă de curând văduvă, este hotărâtă să îndeplinească ultima dorinţă a soţului ei decedat, de a-i împrăştia cenuşa pe un promontoriu idilic de pe coasta Pacificului, căruia îi puseseră numele Annie’s Point.

Însă fiul ei Richard nu e de acord ca mama sa să călătorească peste 3000 km în acest scop. Cu toate acestea, femeia porneşte la drum, însoţită de nepoata ei nonconformistă.

Miercuri, 24 decembrie – duminică, 28 decembrie, ora 17.50

BIBLIA:MESAJUL LUI DUMNEZEU CĂTRE OM (THE BIBLE: GOD’S MESSAGE TO MAN-Canada, 2006), durata: 5 x 30 minute

Cei mai mulţi creştini consideră Biblia a fi Cuvântul revelat al lui Dumnezeu. În mod tradiţional se afirmă că autorul ei ar fi Dumnezeu însuşi. Un argument adus de credincioşi în sprijinul originii supranaturale a Bibliei e ceea ce se consideră a fi coerenţa ei internă teologică (şi factuală), în ciuda numeroşilor autori umani care au contribuit la scrierea ei de-a lungul unei perioade extrem de extinse de timp, în contexte foarte variate. Adevărul este că Biblia, cea mai cunoscută şi citită carte din lume, este în acelaşi timp şi cea mai puţin cunoscută carte la nivel ştiinţific.

Este motivul pentru care producătorii acestui documentar vor încerca, pe parcursul a şase episoade, să răspundă la întrebări relativ simple despre Biblie, cum ar fi când a apărut această lucrare şi unde?

Expertul Bruno Maggioni va încerca să găsească explicaţii unanim acceptate de către toţi oamenii, indiferent de religia lor.

Miercuri, 24 decembrie, ora 20.10

Familia lui Moş Crăciun (MEET THE SANTAS – SUA, 2005)

Regia: Harvey Frost
Cu: Steve Guttenberg, Dominique Scott Kay

Fantezie. Pentru a se putea instala pe tronul tatălui său, de la Polul Nord, Nick Claus (Steve Guttenberg) trebuie să fie însurat. „Aleasa" sa este Beth Marshall(Crystal Bernard), cu care Nick a încercat să se însoare de mai multe ori, dar de fiecare dată a apărut ceva care le-a stricat planurile. De data aceasta, Nick şi Beth sunt hotărâţi să nu mai amâne nunta, chiar dacă în ajunul Crăciunului este aproape imposibil să pună la punct toate detaliile.

În disperare de cauză, cei doi decid să apeleze pentru organizarea nunţii la soacra mică – o snoabă nemulţumită de cel care-i va fi ginere, care transformă pregătirile într-un adevărat coşmar.

Terorizată de propria mamă şi de presiunea apropiatei nunţi, Beth decide să renunţe la tot, fără să-şi dea sema că, fără o doamnă Moş Crăciun, nu va mai exista niciun fel de sărbătoare a Crăciunului.

Miercuri, 24 decembrie, ora 22.15

Concert de Crăciun la Viena (CHRISTMAS IN VIENNA – Austria, 2006)

Dirijor: Karel Mark Chichon

TVR 2 a programat în 24 decembrie difuzarea Concertului de Crăciun de la Viena, desfăşurat în 2006, sub bagheta maestrului Karel Mark Chichon. Orchestra va încânta auditoriul cu partituri celebre, muzică de cea mai bună calitate, iar telespectatorii vor avea prilejul să se delecteze şi cu un spectacol plin de lumină şi strălucire. Solişti precum Grace Brumby, Juan Diego Florez, Annely Peebo, Adrian Erod vor interpreta lucrări semnate de Georges Bizet, Cesar Franck, Adolphe Adam, Georg Friedrich Haendel, Franz Gruber, J. S. Bach.

Născut în Londra, tânărul dirijor Karel Mark Chichon conduce Graz Symphony Orchestra din 2006 şi Orchestra Simfonică Naţională Letonă, de anul acesta. Este, de asemenea, dirijor principal al European Sinfonietta şi Director Artistic al Societăţii Filarmonice din Gibraltar. Maestrul Chichon a dirijat, la începutul carierei sale, şi orchestrele din Bacău sau Craiova. „Datorez mult Bacăului, dar şi Craiovei, pentru că acolo am fost dirijorul orchestrei din 1994, pînă în 1996. Cariera mea n-ar fi fost astăzi ceea ce este dacă orchestrele de aici nu mi-ar fi oferit această ocazie”, afirma el într-un interviu.

Miercuri, 24 decembrie, ora 23.25

Un an din viaţa mea (LE TEMPS DES PORTE-PLUMES – Franţa, 2006)

Regia: Daniel Duval
Cu: Annie Gigardot, Jean-Paul Rouve

Dramă. Viaţa unui copil de 10 ani se schimbă într-o clipă, din momentul în care părinţii lui sunt arestaţi şi aruncaţi în închisoare. Povestea care urmează este plasată în Franţa anilor ’50. În circumstanţe misterioase, părinţii lui Pippo (Raphael Katz), un băiat în vârstă de nouă ani, sunt arestaţi şi aruncaţi în închisoare. Puştiul ajunge mai întâi la orfelinat, iar câteva luni mai târziu este adoptat de un cuplu tânăr care avea o fermă, este vorba despre taciturnul Gustave (Jean-Paul Rouve) şi soţia lui, Cecile (Anne Brochet).

Pelicula redă evenimentele care au loc în viaţa puştiului vreme de un an, din acest moment. Dincolo de ceea ce va avea de îndurat din partea figurilor autoritare de la şcoala la care învaţă, este remarcabilă prietenia care apare între el şi o văduvă octogenară (Annie Girardot), despre care colegii lui spun că este o vrăjitoare. Accentul nu se pune pe un eventual conflict între Pippo şi actualii săi părinţi, ci pe sentimentele unui copil şi reacţiile sale copilăreşti. Pelicula este regizată de Daniel Duval, cel care a realizat, printre altele, şi „Hidden" sau „Time to Leave".

Realizată în 2006, pelicula lui Daniel Duval este o dramă autobiografică şi reprezintă cel de-al doilea film important al său, după răsunătorul „La Derobade" (1979).

Miercuri, 24 decembrie, ora 0.55 şi joi, 25 decembrie, ora 12.45

Transmisiuni directe de la Vatican

Respectând tradiţia din fiecare an, TVR 2 va transmite şi acum momente importante de la Vatican.

Miercuri noaptea, în Ajunul sau Vigilia Crăciunului, Papa Benedict al XVI-lea va celebra Sfânta Liturghie a Nopţii Sfinte în bazilica San Pietro începând de la miezul nopţii. A doua zi, joi, 25 decembrie, în solemnitatea Naşterii Domnului, din loja centrală a Bazilicii Vaticane, Papa va pronunţa Mesajul de Crăciun şi va da binecuvântarea „Urbi et Orbi”, oraşului Roma şi lumii întregi.

Joi, 25 decembrie, ora 10.30

O maimuţă grozavă (MOST X-TREME PRIMATE – SUA, 2003)

Regia: Robert Vince
Cu: Robert Tinkler, Robby Benson

Comedie. Jack, un cimpanzeu cu adevărate calităţi de sportiv, ajunge printr-o întâmplare în Colorado, departe de casă şi de stăpânul său.

Norocul lui este că îl cunoaşte pe Pete, un băieţel simpatic dar cam retras, cu care cimpanzeul se împrieteneşte imediat. Pentru a scăpa de plictiseală, cei doi ajung pe pârtia de schi, unde Pete îl învaţă pe Jack să practice snowboard. Dând dovadă de oe dexteritate de neimaginat, Jack ajunge o adevărată vedetă a pârtiei, aşa că atrage privirile a doi gangsteri care pun la cale să-l răpească pentru a obţine bani buni în schimbul lui.

Dar aşa cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, cimpanzeul se va dovedi mult mai inteligent decât cei doi infractori, care vor ajunge să regrete decizia luată.

Joi, 25 decembrie, ora 14.30 – Gianna Nannini – Making of

În 22 septembrie, 2008 la Arenele Romane din Bucureşti, Gianna Nannini a susţinut un spectacol incendiar în faţa unui numeros public. Echipa TVR 2 a fost prezentă nu numai pentru a înregistra spectacolul (programat spre difuzare în premieră şi în exclusivitate joi, 25 decembrie de la ora 23.40), dar şi pentru a filma aspecte de culise, declaraţii, interviuri, într-o ediţie specială de Making of programată în prima zi de Crăciun a anului 2008

Joi, 25 decembrie, ora 15.00

Bucătăria lui Jamie: Crăciunul

Pentru că este sărbătoare, Jamie este în focurile pregătirii unui adevărat festin, ajutat de data aceasta de prietenul şi mentorul lui, Gennaro Contaldo şi de grădinarul Brian. Şi pentru că simpaticul bucătar nu lasă nimic la voia întâmplării când este vorba de reuşita unei mese speciale, el va porni adevărate investigaţii pentru a folosi cele mai bune ingrediente. Meniul de Crăciun propus în acest an de Jamie va avea la bază mai puţin carnea de porc şi mai mult cea de curcan şi gâscă. Iar bucătarul nostru nu va cumpăra aceste păsări de la supermarket, ci va merge la doi fermieri specializaţi în creşterea acestor păsări. De la ei toţi vom afla cum putem obţine cea mai bună carne şi, mai ales, secretele pregătirii unui meniu delicios.

Joi, 25 decembrie, ora 16.00

Doamnele de la malul mării (LADIES IN LAVENDER – Marea Britanie, 2004)

Regia: Charles Dance
Cu: Judi Dench, Maggie Smith

Dramă. Suntem în 1936, războiul bate la uşă, dar nimic nu pare să tulbure deocamdată viaţa surorilor Janet şi Ursula Widdington, două venerabile doamne care locuiesc în Cornwall, într-o căsuţă de pe malul mării. Janet este văduvă, în timp ce Ursula nu a cunoscut niciodată dragostea unui bărbat, iar acum trăiesc singure la malul mării, în compania lui Dorcas, menajera care trece zilnic să le ajute cu gospodăria. Viaţa celor două curge lin, până când într-o dimineaţă, după furtună, ele descoperă pe plajă un tânăr rănit, mai mult mort decât viu, pe care se oferă să-l adăpostească. Băiatul e polonez, violonist talentat şi, în scurt timp, cucereşte inimile celor două bătrâne sentimentale, care îşi închipuie deja că-l vor putea păstra veşnic lângă ele. Dar „prizonierul" nostalgiei lor va trebui să le părăsească odată şi-odată, mai ales când în peisaj apare frumoasa Olga, hotărâtă să-l ajute pe tânărul artist să se afirme.

Joi, 25 decembrie, ora 20.10

Ciocolată cu dragoste (CHOCOLAT- SUA, Franţa, 2000)

Cu: Juliette Binoche, Johnny Depp
Regia: Lasse Halstrom

Fantezie. Odata cu vântul nordic, într-un orăşel liniştit de provincie apare o străină care deschide un magazin de ciocolată şi tot felul de delicatese irezistibile. Încet încet, apetitul ascuns al locuitorilor se trezeşte, atât în ceea ce priveşte ciocolata, cât şi în degustarea plăcerilor simple ale vieţii. Capacitatea magică a străinei de a percepe dorinţele ascunse ale oamenilor şi de a-i satisface oferindu-le dulciurile de care au nevoie, îi convinge treptat pe săteni să se abandoneze tentaţiilor dulci.

Joi, 25 decembrie, ora 22.40

VICTORIA’S SECRET FASHION SHOW – SUA, 2008

La jumătatea lunii noiembrie, în statul Florida, mai precis la Fontainebleau Miami Beach, a avut loc tradiţionala prezentare Victoria’s Secret – 2008. Zeci de manechine cotate ca cele mai frumoase din lume, printre care Heidi Klum, Miranda Kerr sau Alessandra Ambrosio au oferit un spectacol fastuos, în care invitat special a fost Usher, care a întreţinut atmosfera. Pregătirile pentru acest spectacol au durat 10 luni, iar bugetul a fost estimat la circa 15 milioane de dolari. Cum arată sutienul de 5 milioane de dolari, ornat cu aproximativ 3900 de diamante negre, albe şi rubine – şi cum a fost spectacolul oferit de câteva dintre cele mai frumoase femei din lume, puteţi urmări acum la TVR 2.

Joi, 25 decembrie, ora 23.40

Concert Gianna Nannini

În 22 septembrie, 2008 la Arenele Romane din Bucureşti, Gianna Nannini a susţinut un spectacol incendiar în faţa unui numeros public, iar TVR 2 va difuza acum cele mai importante momente ale acestuia. Concertul de la Bucuresti a încheiat turneul „Giannabest" şi a fost cel de-al doilea susţinut de artistă în faţa publicului din România.

Fanii vor putea asculta acum unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistei italiene: „Aria", „Sei nell’anima", „Meravigliosa creatura", „Revolution", „Il Profumo", „Suicido d’amore", precum şi „Ragazzo dell’Europa", pe care Gianna a cântat-o alături de un violonist român.

Vineri, 26 decembrie, ora 10.10

Colindă de Crăciun (A CHRISTMAS CAROL: THE MUSICAL – SUA, 2004)

Cu: Kelsey Grammar, Jennifer Love Hewitt, Geraldine Chaplin, Jane Krakowski
Regia: Arthur Allan Seidelman
Dramă, fantezie. Adaptare după o poveste de Charles Dickens, care, de la jumătatea secolului al XIX-lea încoace, ne îndeamnă să trăim cu bucurie şi cu generozitate sărbătoarea Crăciului. Eroul principal este Ebenezer Scrooge, un avar urâcios care dispreţuieşte Crăciunul, şi respinge orice fel de apropiere faţă de semenii săi. Este temut de angajaţi, ocolit de prieteni, iar singura sa rudă în viaţă este ţinută la distanţă de bătrânul avar. Este ajunul Crăciunului şi spre deosebire de alţi ani, Ebenezer Scrooge este vizitat de fantoma fostului său partener, care-i spune ce-l aşteaptă în lumea de dincolo dacă nu-şi deschide inima şi nu se bucură de sărbătoarea Crăciunului alături de prieteni şi familie.

Filmul a câştigat în 2005 premiile Golden Reel şi Emmy pentru cea mai bună muzică şi coloană sonoră.

Vineri, 26 decembrie, ora 12.15

Crăciun Celtic (CELTIC CHRISTMAS – MB, 2007)

Spectacol muzical despre bucuria şi inocenţa Ajunului de Crăciun aşa cum îl serbau ţăranii obişnuiţi de la fermele îndepărtate din Irlanda. În această noapte sfântă, vecinii se adunau cu toţii în jurul focului pentru a întâmpina Naşterea Domnului cu dans, muzică şi multă bucurie. Aşa se face că, înainte ca trupa Riverdance să apară, oamenii sărbătoreau Crăciunul cu dansuri care făceau să sară scântei din podeaua pietruită, cu muzici de vioară sau cimpoi, flaut, tobe sau fluier.

Vineri, 26 decembrie, ora 15.45 – Mircea Baniciu – Making of

Miercuri, 3 decembrie, Mircea Baniciu a con­certat la Sala Palatului într-o formulă unică, alături de câţiva dintre cei mai buni prieteni ai săi: Ioji Kappal, Costin Petrescu, Mircea Vintilă, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu, membrii trupei Pacifica şi Ana Baniciu.

Spectacolul va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate la TVR 2 în data de 2 ianuarie, însă până atunci, telespectatorii pot urmări o ediţie specială de Making of cu aspecte inedite de culise, declaraţii, interviuri.

Vineri, 26 decembrie, ora 20.10

Şoimul de argint (SILVER HAWK – Hong Kong 2004)

Regia: Jingle Ma
Cu: Michelle Yeoh

Aventuri. Lulu Wong (Michelle Yeoh) este, în timpul zilei, una dintre cele mai respectate şi bogate femei de afaceri din oraşul Polaris. Noaptea însă, Lulu Wong are o viaţă ascunsă, pe care nu o cunoaşte nimeni, vânând pe cei mai temuţi infractori şi protejându-şi identitatea în spatele unei măşti de argint care înfăţişează un şoim. Poliţia caută acum cu disperare să-l prindă pe Şoimul de argint, însă cele mai mari şanse le are Rich Man, cel care a iubit-o pe Lulu încă din adolescenţă.

Departe de cei doi, ce mai mare duşman al umanităţii pune la cale un plan infernal de dominaţie mondială, iar Şoimul de argint şi Rich Man vor trebui să-şi unească forţele pentru a-l lichida.

Vineri, 26 decembrie, ora 22.30

Premiile Muzicii Country 2008 (COUNTRY MUSIC AWARDS-SUA, 2008)

Bucuresti, 09.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *