metalshow

Craciun Fericit la TVR 2

De Crăciun, TVR 2 a pregătit un program special care să ducă magia Sărbătorilor de iarnă în casele noastre. Tradiţionalele transmisiuni de la Vatican (cu slujba din seara de Ajun şi mesajul Papei Urbi et Orbi din prima zi de Crăciun), spectacole de sărbătoare pentru copii şi părinţi, filme pentru toate gusturile şi vârstele, colinde populare sau mai puţin cunoscute în cele mai surprinzătoare interpretări, concerte susţinute de artişti renumiţi români sau străini, documentare, reportaje şi interviuri excepţionale – acestea sunt numai câteva dintre surprizele pregătite de echipa TVR 2 pentru sărbătoarea Crăciunului 2015.

Cei mici au filme de desene animate, filme artistice şi emisiuni speciale, iubitorii filmului românesc se pot delecta cu trilogia western cu ardeleni, emisiuni tradiţionale precum Destine ca-n filme, Ferma sau Drumul lui Leşe aduc ediţii speciale de sărbătoare, iar colindătorii vin la TVR 2 de pretutindeni: de la ţară, de la oraş, de peste Ocean.

Mare parte dintre aceste programele TVR 2 sunt difuzate în simulcast pe TVR HD, ele putând fi văzute, de asemenea, şi online, pe TVR+. Toate producţiile dedicate Crăciunului difuzate la TVR se vor regăsi ulterior înregistrate pe TVR+, în secţiunea „Crăciun 2015”.

Iată, pe larg, prezentarea pe scurt a celor mai importante programe de sărbătoare la TVR 2:

Joi, 24 decembrie, de la ora 18.40 (în simulcast la TVR HD) – În Ajun cu Moş Crăciun – O poveste minunată despre ce înseamnă magia Crăciunului: dorinţa de a-ţi ajuta semenii, puterea de a crede în visele tale şi de a le împlini, bucuria de a vedea lumea prin ochii de copil. Eroina principală este Bibi, o fetiţă săracă, dar foarte harnică şi silitoare. Ea are o voce deosebită şi se visează artistă, dorindu-şi să cânte pe marile scene ale lumii. Mama vitregă este foarte rea şi o pune tot timpul să facă treabă, nelăsându-i timp pentru pasiunea ei cea mare: muzica. Prietenii lui Bibi, alături de Moş Crăciun şi spiriduşi, vor să o ajute.

Joi, 24 decembrie, de la ora 20.10 (în simulcast la TVR HD) – comedia Crăciunul la castel (CHRISTMAS AT CASTLEBURY HALL – SUA, 2011). Regia: Michael Damian, cu: Katie McGrath, Sam Heughan, Roger Moore
După moartea surorii şi a cumnatului ei într-un accident, Jules Daly îşi creşte singură cei doi nepoţi şi, fiindcă tocmai şi-a pierdut slujba, se pregăteşte de unul dintre cele mai triste Crăciunuri din viaţa ei. Din senin, tânăra primeşte invitaţia de a călători în Europa şi a petrece sărbătorile la castelul bunicului copiilor, ducele de Castlebury, care vrea să-şi cunoască în sfârşit nepoţii, după ce ani de zile îşi renegase fiul. Viaţa lui Jules şi a celor doi copii este pe cale să ia o turnură foarte interesantă!

Joi, 24 decembrie, de la ora 21.50 (în simulcast la TVR HD) – Corinda în veac -închinată sărbătorilor creştine de iarnă. Realizatarea Cristina Ionescu vă propune o poveste muzicală de Crăciun cu colinde străvechi interpretate de strana bisericii Sf. Ilie – Rahova din Bucureşti. Povestea este completată de actorul Sever Bârzan care aduce câteva dintre cele mai frumoase creaţii semnate de Eminescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Daniel Turcea.

Joi, 24 decembrie, de la ora 22.30 (în simulcast la TVR HD) – Credo.Ediţie specială. Transmisiune directă de la Catedrala San Pietro din Vatican a Liturghiei pontificale a Sărbătorii Naşterii Domnului

Joi, 24 decembrie, de la ora 0.30 – Dorinţa de Crăciun (THE CHRISTMAS WISH – SUA, 1998) Cu: Naomi Watts, Debbie Reynolds, Neil Patrick Harris
Pentru blazatul Will Martin, care revine în oraşul natal cu scopul de a dinamiza afacerile imobiliare ale familiei, pregătirile de Crăciun ale locuitorilor par de-a dreptul caraghioase. Descoperirea jurnalului bunicului său, recent decedat, care avusese o lungă relaţie cu o femeie misterioasă, îl face însă să reconsidere valorile iubirii şi iertării şi să simtă din nou bucuria apropiatei sărbători.

Vineri, 5 decembrie, de la ora 8.20 – comedia Crăciunul se suspendă (CANCEL CHRISTMAS – Canada, 2010). Regia: John Bradshaw. Cu: Judd Nelson, Justin Landry, Natalie Brown
Comedie. Moş Crăciun descoperă cu mare îngrijorare că micuţii au devenit mult prea lacomi şi sărbătoarea Crăciunului este în mare pericol de a fi anulată. Moşul trebuie să aducă dovezi că acesta este un neadevăr, aşa că se străduieşte să-i repună pe drumul cel drept pe doi dintre cei mai recalcitranţi exponenţi ai acestora, explicându-le cât de importantă este caritatea.

Mariana Nicolesco – Colinde de la Vatican – Seara magică în care din Vatican s-a îndreptat spre căminele a peste un miliard de oameni vocea de aur a sopranei Mariana Nicolesco interpretând vechile noastre colinde a rămas de neuitat în memoria tuturor. Transpuse pentru prima dată pentru cor şi orchestră de muzicologii Sfântului Scaun, colindele au fost cântate de Mariana Nicolesco acompaniată de Corul şi Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia de la Roma cu prilejul Primului Concert de Crăciun în Vatican, la care aceasta a fost invitată de Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul II în 2011. Vom putea reasculta Colindele cântate în Vatican de Mariana Nicolesco la TVR 2, în repetate rânduri, în zilele de 24 şi 25 decembrie.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 10.10 (în simulcast la TVR HD) – teatru pentru copii – Crăiasa zăpezii – de Charles Way după povestea lui Hans Christian Andersen. Spectacolul Teatrului Ion Creangă bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, "Crăiasa zăpezii". Povestea, care începe cu "A fost odată…", vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. "Crăiasa zăpezii" nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.
În distribuţie: Julieana Drăghici / Carla Oloş, Eliza Păuna, Mihai Cojocaru , Liliana Donici, Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu ,Graţiela Teohari Duban, Eduard Petru Jighirgiu, Maria Ţăran, Ilinca Atanasiu. Regia artistică : Rosamunde Hutt

Vineri, 25 decembrie, de la ora 12.30 (în simulcast la TVR HD) – Credo – Urbi et Orbi . Transmisiune directă de la Vatican – mesajul şi binecuvântarea Papei adresate „Cetăţii şi Lumii”.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 13.30 (în simulcast la TVR HD) – Concerte de colinde americane – cu actriţa Jane Seymour şi orchestra şi corul Tabernacle, dirijor Mack Wilberg. În prima zi de Crăciun celebrăm momente magice alături de peste 10.000 de spectatori prezenţi într-un decor de poveste – o scenă uriaşă decorată cu sute de lumini, cu o scenografie impresionantă (turnuri de castel, vitralii şi brazi împodobiţi). Celebra actriţă va povesti minunata istorie a Bunului Rege Wenceslas în acompaniamentul frumoaselor colinde americane.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 14.10 (în simulcast la TVR HD) – În apărarea lui Moş Crăciun (DEFENDING SANTA – Canada, SUA, 2013). Regia: Brian Skiba, Cu: Dean Cain, Jud Tylor, John Savage. Dramă. Chemat să verifice un incident petrecut în ajunul Crăciunului, şeriful unei staţiuni de schi descoperă într-o pădure înzăpezită un… Moş Crăciun, adormit. Considerat suspect şi nicidecum ceea ce pretinde a fi, Moşul este pus sub acuzare şi obligat să-şi apere identitatea. Apărătorul său din oficiu este atrăgătoarea avocată Sarah, după care şeriful – văduv şi tată – suspină în tăcere.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 16.00 (partea I) şi ora 17.00 (partea a II-a) – Unde este Moş Crăciun? – se întreabă Iuliana Marciuc si Mihai Constantin asa cum nu i-aţi mai văzut, într-o poveste de Crăciun. Copiii cuminti, ajutati de Omul de zăpadă, îi organizează lui Moş Crăciun o petrecere-surpriză într-un club de magie.Cei care nu au primit nimic vor să strice petrecerea Moşului şi, bineinţeles, îşi găsesc aliaţi pe măsură: Bucătarul cel rău, Gaston, Motanul şi Vulpoiul. În ajutorul copiilor cuminţi vin personajele pozitive din poveşti: Prinţesa Aurora, Albă ca zăpada şi piticii, Zâna Dovlecică, Scufiţa Roşie, Degeţica, Alice şi Iepurele si Gerda. În tot acest vacarm, Moşul nu este de găsit. Unde este Moş Crăciun?

Interpreteaza: Iuliana Marciuc, Mihai Constantin, Alexandrina Halic, Andreas Petrescu, Marian Stere, Camelia Andrita, Eveline Pauna, Liliana Cazacu, Bogdan Ghiţulescu, Andras Demeter şi copiii: Bianca Lixandru, Maria Georgescu, Ilinca Dinu, Natalia Moise, Luca Iorgu, Matei Radu-Vasilescu, Alexandru Stanica, Mario Colen.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 20.10 (în simulcast la TVR HD)- Destine ca-n filme – Ediţie specială de Crăciun cu Iuliana Marciuc, care mărturiseşte că „Destinele invitaţilor noştri ne-au arătat de fiecare dată că voinţa, ambiţia şi dragostea pentru lucrurile care îi fac fericiţi au spart toate barierele care le-au stat în cale. Noi am putut să fim martorii unor poveşti de viaţă impresionante, poveşti care vor rămâne exemple pentru generaţiile ce vor urma. Eroii noştri vor simţi magia Crăciunului în studioul “Destine ca-n filme”, unde fiecare dintrei ei va primi cadoul potrivit pentru sufletul lui. Cadourile muzicale vor veni din partea Orchestrei 3D – Pro’ect Emy Drăgoi, Marianei Cimpoiaşu, Laviniei Răducanu şi trupei Alesis”.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 22.10 – comedie: Nou-venită în oraş (NEW IN TOWN – SUA, 2009). Regia: Jonas Elmer. Cu: Renee Zellweger, Harry Connick Jr.
Ambiţioasă şi bună profesionistă, tânăra consultantă Lucy Hill se vede nevoită să facă faţă unei provocări neaşteptate: trebuie să renunţe la traiul ei confortabil din Miami, pentru a supraveghea restructurarea unei fabrici dintr-un orăşel din Minnesota. Înarmată doar cu o garderobă văratică, după ce a avut parte de o primire cât se poate de rece din partea localnicilor, Lucy încearcă să se acomodeze şi cu străzile îngheţate şi zăpezile permanente. Când i se cere să închidă fabrica şi să lase comunitatea fără locuri de muncă, Lucy – care, treptat, a început să îndrăgească micul orăşel – trebuie să ia cea mai dificilă decizie din viaţa ei.

Vineri, 25 decembrie, de la ora 24.00 (în simulcast la TVR HD) – Colinde Trupa HARA . Prima zi de Crăciun o puteţi încheia urmărind în premieră colindele interpretate de Hara în cadrul concertului "Marlin, Darlin – Poveste de iarnă"produs şi susţinut de trupă la cinema Patria din Bucureşti. Selecţiunea cuprinde colinde autentice de Crăciun şi momente speciale oferite de Hara şi invitaţi speciali precum: Grupul de copii Spectrum, Cvartetul Arpeggione, actorii Teatrului Lipscani (Vadim Rusu, Petru Ciobanu, Silviu Man) şi Grupul All’s Choir.

Sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 8.00 – Film de animaţie – Crăciunul ursuleţilor (TEDDY BEARS’ CHRISTMAS – Canada, 1992). Regia: Paul Schlibi
Ben este ursuleţul de pluş al unui băieţel pe nume Simon, dar surioara acestuia, Sally, şi-ar dori şi ea un ursuleţ al ei. Aşa că fetiţa îi scrie lui Moş Crăciun, plină de speranţă, iar simpaticul Ben o va ajuta să-şi îndeplinească visul

Sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 8.30 – Film de animaţie – Picnicul ursuleţilor (TEDDY BEARS PICNIC – Canada, 1989). Regia: Bill Speers
În timpul "picnicului ursuleţilor", Ben şi Wally – doi urşi de pluş mereu dornici de aventură – ajută o fetiţă să-şi găsească propriul ursuleţ pierdut în pădure.

Bucuresti, 21.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *