metalshow

Costurile proiectului se ridica la peste 7 miliarde euro

La The Money Channel, 18 martie 2008

Bogdan Baltazar: Deficitul comercial ar trebui redus prin investitii

Romania se bazeaza prea mult pe cursul de schimb pentru a creste exporturile, spune consultantul financiar Bogdan Baltazar, la emisiunea The Money Talk. Autostrada Transilvania: Costurile proiectului se ridica la peste 7 miliarde euro
"Constructia autostrazii Transilvania va costa peste 7 miliarde de euro. Adica 18 milioane de euro pe kilometru, pretul unui kilometru de autostrada construita in munte. Contractul cu compania Bechtel a fost incheiat in decembrie 2003, avand ca termen final de executie 2012 si costa peste doua miliarde de euro. Autostrada ar trebui sa fie gata in 2013. Intre timp pretul s-a triplat, fara justificare", spune fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu pentru The Money Channel.
Mihai Tanasescu: Mesajul pe care FED il trimite Statelor Unite e valabil si pentru restul tarilor

Mihai Tanasescu, presedinte Comisia pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, pentru The Money Channel: "SUA nu s-au mai confruntat cu o asemenea criza din anii ’30 si sufera de toate deficitele care s-au acumulat in ultimii zeci de ani. Mesajul pe care FED il trimite Statelor Unite e valabil si pentru restul tarilor:  Va ajutam, dar voi, care faceti politicile macroeconomice, trebuie sa le indreptati. Guvernul trebuie sa ia masurile necesare pentru a indrepta si a induce un alt tip de perceptie asupra deficitelor, chiar daca nu sunt facute de Guvern."

Ionut Dumitru: Decizia FED nu e o surpriza negativa, insa nici una pozitiva ce va impulsiona pietele

Ionut Dumitru, economist sef Raiffeisen Bank, pentru The Money Channel: "Decizia FED nu e o surpriza negativa, insa nici una pozitiva ce va impulsiona pietele. Cred ca mai degraba va avea un impact neutru in perioada imediat urmatoare"

Iulian Panait: Mi s-ar fi parut o reducere prea mare a dobanzii cheie de 1%, insa ar fi fost realizabila

Iulian Panait, presedinte KTD Invest, pentru The Money Channel: "Nu ma asteptam la o reducere mai mare a dobanzii de politica monetara. Mi s-ar fi parut prea mult, insa ar fi fost realizabila. FED s-a comportat in utlima perioada cum i se transmitea dinspre piata de capital, era receptiv la dorintele investitorilor. De data asta a considerat insa ca e prea mult si ca are alte lucruri de care trebuie sa se ingrijeasca. In momentul acesta toti parametrii arata ca informatiile venite de la FED nu au schimbat conjunctura pietelor financiare"

Bucuresti, 19.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *