Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Costumul Nici-Nu-Contează și alte povestiri

Sylvia Plath
Editura PandoraM

“Max Nix avea șapte ani și era cel mai mic din șapte frați. (…)

Voia un costum pentru Tot Anul.

Voia un costum în care să poată face Orice. (…)

Dacă Max ar avea un Costum-Pentru-Tot-Anul, măcelarul, brutarul, fierarul, aurarul, tinichigiul, croitorul, hangiul, învățătorul, băcanul, gospodinele, preotul, primarul și toată lumea din Winkelburg s-ar strânge ciorchine la uși și la ferestre când ar trece el pe drum.”

Costumul Nici-Nu-Contează și alte povestiri

Max are nevoie așadar de un costum pentru toate ocaziile. Primește câteva costume, dar nu îi vin bine, așa că le oferă fraților lui. Apoi primește un costum pe care i-l ajutează mama. Să fie acel costum perfect? Unde va merge cu el? Ce se va întâmpla?

„Costumul Nici-Nu-Contează” nu este însă o simplă povestire despre un costum. Există o lecție importantă în carte pe care cei mici o descoperă într-un mod plăcut, prin intermediul lecturii unei cărți atractive. Lectura este ușoară și datorită fontului mare utilizat și ilustrațiilor care însoțesc povestirea.

Tot interesante, amuzante și pline de învățăminte sunt și celelalte povestiri incluse în carte: Bucătăria doamnei Cherry („Doamna Myrtle May Cherry avea cea mai lună și bec bucătărie din toată Aleea Appleton – și cea mai veselă!”) și Cartea Paturilor (o povestire… poezie care te face să îți dai seama că nici nu aveai idee câte paturi există!). Sylvia Plath a creat povestiri care îi vor cuceri pe cei mici şi nu e de mirare că a primit recenzii pozitive de la publicații de top!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *