Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Corina Cretu: “Suntem gata sa facem tot ceea ce tine de noi

pentru a ne asigura ca fondurile europene ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele”

Marți, 28 aprilie 2015, la Strasbourg, președintele Jean-Claude Juncker și comisarul pentru politici regionale Corina Crețu au primit vizita prim-ministrului Victor Ponta și a ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice Rovana Plumb.

Discuțiile au abordat situația economică din România, proiectele de infrastructură propuse în cadrul Planului Juncker, contextul geopolitic din regiune, progresele din domeniul justiției și sprijinul Comisiei pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Comisia apreciază progresele realizate de România în ceea ce privește folosirea fondurilor europene. Cu toate că rata de absorbție a crescut, cheltuirea fondurilor rămase din cadrul perioadei 2007 – 2013 rămâne însă o provocare majoră. Grupul de lucru pe care l-am creat la începutul mandatului meu la nivelul Directoratului General pentru Politici Regionale și Urbane, acest Task Force pentru o mai bună implementare, are tocmai menirea de a ajuta țări precum România să accelereze absorbția fondurilor europene. Suntem gata să facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne asigura că aceste fonduri ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.”, a declarat comisarul Corina Crețu.

„Pe de altă parte, țin să subliniez că prioritatea numărul unu în România trebuie să fie pregătirea și demararea proiectelor aferente perioadei 2014 – 2020. Preocuparea pentru închiderea perioadei 2007 – 2013 nu trebuie să afecteze startul noii perioade de programare. România poate conta pe sprijinul Comisiei în acest proces.”, a adăugat Corina Crețu.

„Încurajez România să adopte și să implementeze Inițiativa pentru IMM-uri, un instrument simplu, deja testat și implementat cu succes în mai multe state membre, care nu necesită co-finanțare la nivel național, și care are un mare potențial de a stimula antreprenoriatul și de a crea locuri de muncă.”, a mai declarat comisarul european.

Bucuresti, 29.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *