free download 78 travel guides written by experts

Coreea castiga finala competitiei

Internationale de Dezbateri Academice IDEA Youth Forum Romania 2006

Anul acesta marele trofeu al competitiei internationale de dezbateri academice din cadrul IDEA Youth Forum Romania 2006 merge catre echipa Coreei. Dupa o finala impresionanta desfasurata in cadrul Centrului Cultural Reduta din Brasov intre echipa Coreei si echipa Slovaciei, coreeni au reusit sa convinga juriul prin intermediul unor pledoarii spectaculoase.

Tema dezbatuta in finala a fost “Resolved: that a policy should be adopted to promote global compliance with the  Convention on the Rights of the Child” (Ar trebui adoptata o politica internationala privind respectarea Conventiei Drepturilor Copilului) iar cele doua finaliste au avut rolul de a prezenta o politica pentru imbunatatirea status-quo-ului. Completul de 7 arbitri a fost format din reprezentanti ai International Debate Education Association (IDEA), Fundatia pentru o Societate Deschis din New York si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica care analizand structura, argumentele si stilul celor doua echipe au votat la un scor foarte strans (4-3) pentru Coreea.

Joshua Park, antrenorul echipei castigatoare a declarat ca echipa sa s-a pregatit intens pentru acest eveniment si sunt foarte fericiti si mandri sa castige acest turneu desfasurat in Romania.

Odata cu finala pe natiuni a competitiei internationale de dezbateri academice din cadrul IDEA Youth Forum Romania 2006, cei 250 de participanti incep competitia mixta in cadrul careia echipele de dezbateri sunt formate din membri ai diferitelor tari participante.

IYFR 2006 este cel mai important eveniment international in domeniul educatiei non-formale si are rolul de a le oferi ocazia tinerilor participanti sa-si formuleze propriile puncte de vedere si propuneri de solutii pe care sa le poata expima liber. Elementul de unicitate in cadrul acestui forum care reuneste un numar atat de mare de tineri din America, Africa, Asia si Europa  este exercitiul de argumentare, care de cele mai nulte ori provine din sistemul valoric al tarii careia apartin, si este o ocazie excelenta de a vedea din perspective diferite implicatiile si solutile oferite de acestia.

IDEA Youth Forum Romania 2006 este un eveniment organizat cu sprijinul urmatorilor sponsori: Centrul Cultural American, DOMO, Rompetrol, Coca-Cola HBC, RX Atelier, Microsoft, SABnet partener Zapp, si este promovat cu ajutorul: TVR, 24 FUN, Popcorn, Cotidianul.
Patronul acestui eveniment este: Ministerul Integrarii Europene.

Bucuresti, 28.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *