free download 78 travel guides written by experts

Cordia România demarează lucrările la proiectul rezidențial Parcului20

Cordia România demarează lucrările la ansamblul rezidențial Parcului20, situat în zona Expoziției din București, desemnând Concelex ca antreprenor general.

„Parcului20, unul dintre primele proiecte rezidențiale inteligente din România, va aduce pe piața din București locuințe destinate segmentelor mediu și mediu-superior,” a declarat Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.

„După obținerea autorizației de construire în decembrie 2018, am urmărit să găsim acel furnizor care poate implementa o soluție complexă așa cum este cea de la Parcului20, care presupune construirea a 469 de apartamente cu finisaje de înaltă calitate, echipate standard cu sisteme smart-home. Suntem încrezători că acest parteneriat ne va ajuta să livrăm, la timp, un produs optim, care va răspunde nevoilor actuale ale pieței”.

Mauricio Mesa Gomez
Mauricio Mesa Gomez

Cordia România a obținut în decembrie 2018 autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Parcului20, dezvoltat de companie în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, investiția totală în proiect fiind de 40 de milioane de euro.

Parcului20 va avea 469 de apartamente destinate segmentului mediu și medium-superior, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului. Proiectul va fi dezvoltat în două faze. Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial, cea pentru care lucrările de construcție au fost demarate, este septembrie 2020, iar cea de-a a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima etapă. Peste jumătate din unitățile din Parcului20 se califică pentru achiziția cu TVA de 5%.

Proiectul este unul dintre primele ansambluri rezidențiale inteligente din Romania, toate apartamentele fiind echipate standard cu sisteme smart-home de ultimă generație. Ansamblul va avea o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, parcare pentru biciclete, grădină yoga și echipamente outdoor pentru exerciții calestenice.

Recent, Cordia România a anunțat achiziția a patru loturi de teren, situate în nordul Bucureștiului, pe care vor fi dezvoltate proiecte rezidențiale destinate segmentelor mediu și mediu-superior. Investițiile totale în dezvoltarea celor patru terenuri se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro și se adaugă celor 40 de milioane de euro ce vor fi investite în dezvoltarea proiectului rezidențial Parcului20.

Obiectivul major al Cordia, care intenționează să livreze 500 de apartamente pe an pe piața locală, prin Cordia România, este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile, care să pună în valoare comunitățile locale existente.

Despre grupul Futureal și Cordia

Grupul Futureal este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori imobiliari din Europa Centrală și de Est. Grupul nu activează doar în dezvoltarea rezidențială, ci și în proiecte mixed-use de regenerare urbană de mari dimensiuni, dezvoltare de clădiri de birouri și de retail modern, proiecte de conversie și investiții în proprietăți comerciale, precum și în domeniul soluțiilor de finanțare structurată. De la fondarea sa, portofoliul grupului Futureal a cuprins mai mult de 120 de proiecte imobiliare, cu o valoare totală de trei miliarde de euro lu o suprafață de două milioane de metri pătrați. În prezent, grupul administrează simultan un număr de 28 de proiecte, cu o valoare totală de 0,9 milioane de euro și o suprafață utilă de peste 660.000 de metri pătrați.

Cordia, divizia de investiții rezidențiale a grupului, lider de piață în Ungaria, a primit numeroase premii și a fost recunoscută drept unul dintre cei mai inovatori dezvoltatori rezidențiali din regiune, ca urmare a dezvoltării de succes a ansamblului Corvin din Budapesta. Proiectul se întinde pe 22 de hectare și a presupus reconstrucția unui întreg cartier situat în centrul capitalei ungare. Acest proiect a declanșat creșterea economică a zonei, redefinind impactul pe care un dezvoltator responsabil îl poate avea asupra orașului. Cordia are peste 15 ani de experiență în dezvoltarea de proiecte rezidențiale de calitate în Ungaria și Polonia și și-a propus ca România să devină una dintre piețele sale cheie pentru investiții viitoare. Compania a vândut 5.500 de apartamente în Ungaria, România și Polonia, dezvoltă în prezent încă 4.000 de unități în 23 de proiecte din regiune și are planuri pentru încă 5.800 de locuințe.

Pentru mai multe detalii, accesați www.cordia.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *