free download 78 travel guides written by experts

Copil fericit – adult fericit

Putem să punem bazele fericirii copiilor noștri încă de când sunt mici? Cum îi putem pregăti pe copii să devină adulți fericiți?

Dr. Hallowell consideră că fericirea e o abilitate pe care orice părinte o poate dezvolta în copilul său dacă urmează un plan în cinci pași: conectare (cheia pentru maturitatea fericită), joc (sursa bucuriei pe termen lung), exerciţiu (calea de la joacă la măiestrie), măiestrie (cel mai mare factor motivator) şi recunoaştere (puntea dintre năzuință și apartenență). Volumul Copil fericit – adult fericit descrie acest plan în detaliu, citează cercetările pe care se bazează și oferă sugestii despre implementarea lui în viața de zi cu zi.


Copil fericit – adult fericit
Cinci pași pentru a-i ajuta pe cei mici să-și conserve bucuria pe tot parcursul vieții

Autor: Edward M. Hallowell
Nr. de pagini: 304
Preț: 35.00 ron
Colecția: Psihologie practică pentru părinți
Traducere din engleză de Denisa Neacșu
Blog: //blog.edituratrei.ro/
Editura TREI

Fiecare părinte îşi doreşte, pentru copilul lui, să fie fericit. Şi totuşi, acesta nu este primul cuvânt care ne vine în minte atunci când ne gândim la viitorul copiilor noştri. Adesea punem pe primul loc siguranţa materială sau o slujbă stabilă şi bine plătită. Oare cele două se exclud reciproc? Sau bunăstarea aduce cu sine fericirea? Cum se poate ca un copil zburdalnic, cu ochi strălucitori, să se transforme într-un adult mohorât, într-un contabil al propriei vieţi?

Dr. Edward Hallowell ne învaţă că fericirea poate fi construită. Fericirea nu ţine de posesiunile materiale, nu este găsită într-un loc anume, nu ne este oferită la naştere. Fericirea e o abilitate, pe care orice părinte o poate dezvolta în copilul său atunci când urmează cei cinci paşi pe care dr. Hallowell îi descrie şi îi tratează pe larg în carte: conectare, joc, exerciţiu, măiestrie şi recunoaştere.

Făcând apel atât la exemple din viaţa de zi cu zi a unor oameni diverşi, cât şi la cele mai recente cercetări în domeniul parentingului, această carte este un ghid preţios pentru orice părinte implicat şi, totodată, pentru orice adult, părinte sau nu, care doreşte să-şi regăsească rădăcinile fericirii făcând o călătorie înapoi în timp… în vacanţa de vară.

Edward M. Hallowell, specialist foarte apreciat în Statele Unite, este psihiatru şi expert în ADHD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *