free download 78 travel guides written by experts

Copil de vanzare! 5.000 de lei bucata

„România copiilor de vânzare”, o campanie marca Observator Antena 1, lansată luni, 5 noiembrie, vrea să arate o realitate dură: în ţara noastră copiii sunt o marfă, vânduţi ca la tarabă.

Maternităţile din România sunt pline de copii abandonaţi. Sărăcia dezumanizează sute de mame an de an. Şi condamnă tot atâţia copii. Nu sunt declaraţi de părinţi, cu greu pot fi adoptaţi şi cresc, înghesuiţi, în maternităţi, la mila asistentelor.

Oficial, 400 de bebeluşi sunt uitaţi de mame, an de an, în spitale. Centrele de plasament adăpostesc în total 60.000 de orfani, care cu greu pot fi adoptaţi.  Şi de asta profită vânzătorii de copii. Culmea, comercianţii de suflete sunt chiar aşa-zişii lor părinţi.

Sunt locuri în România, în care copiii se vând cu 5.000 de lei bucata. Reporterii Observatorului au descoperit în Ardeal, un sat în care comerţul cu copii a devenit industrie. Femeile nasc pentru a vinde. Nu contează cine le cumpără copiii. Vor ca, după nouă luni de sarcină, să scape de marfă. Şi să-şi asigure câştigul până la următoarea tranzacţie.

Într-un oraş din Moldova, copiii sunt vânduţi pe bani mult mai mulţi. Un bebeluş ajunge şi la 100.000 de euro. Implicaţi în comerţul cu prunci sunt părinţii, dar şi funcţionarii statului. Pentru fiecare, există un câştig. Copiilor li se şterge urma. Nimeni nu ştie unde ajung, dacă au fost cumpăraţi de o familie disperată că legea nu o ajută să adopte, sau dacă intră pe mâna traficanţilor. În unele spitale din Muntenia, copiii se dau gratis. Prea mulţi sunt abandonaţi, prea puţini asistenţi pot avea grijă de ei.

O Românie aşa cum n-aţi mai văzut. România copiilor vânduţi ca la tarabă. România părinţilor pentru care banii pe câteva luni sunt mai importanţi decât viaţa propriilor prunci. România copiilor de vânzare, o campanie marca Observator Antena 1.

Mai multe informaţii sunt disponibile în video-ul de mai jos:
//observator.a1.ro/campanii-observator/Campanie-Observator-Copiii-din-Romania-sunt-vandut_71905.html.

Bucuresti, 06.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *