free download 78 travel guides written by experts

„Copiii pe scena – 2015”, un proiect de suflet al Teatrului Vienez de Copii

Spectacolul „Școlarii neastâmpărați” după Johann Nestroy, a avut loc la București, în premieră națională, fiind prezentat publicului într-o mini-stagiune de 10 spectacole jucate de copii, în perioada 23 octombrie – 22 noiembrie 2015.

Evenimentul a avut loc în Centrul vechi al capitalei, la Teatrul de pe Lipscani, din strada Lipscani nr. 53, sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la București, Gerhard Reiweger.

„Școlarii neastâmpărați“, o comedie burlescă într-un act, cu multă muzică, i-a încântat atât pe copii, cît și pe adulți, fiind o reproducere fidelă, nu tocmai flatantă, a sistemului de învățământ actual, atât din România cât și din alte țări. Reprezentația este componenta spectaculoasă a unui proiect mai amplu, Teatrul Vienez de Copii desfășurând, în primul rând, un curs de dezvoltare personală prin intermediul teatrului. După șase luni de curs, copiii probează ieșirea în fața publicului, o experiență importantă pentru dezvoltarea lor ulterioară.

De ce teatru de copii? Teatrul Vienez de Copii a fost fondat de către Sylvia Rotter, cu scopul de a trezi fascinația pentru marea literatură și teatru și de a îmbunătăți abilitățile de comunicare ale copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, indiferent de mediul social din care provin și de experiența lor artistică.

Copiii care frecventează în mod regulat cursurile și atelierele își vor dezvolta inteligența socială prin intermediul implicării lor în activiăți culturale și educaționale. Vor deprinde abilități-cheie, care îi vor ajuta să reușească în viață și să aducă o contribuție utilă societății.

Pentru viitor avem nevoie de tineri prezenți din punct de vedere social, cu abilități de comunicare și multă motivație. Obiectivele noastre: educație, dezvoltare personală, o alternativă sănătoasă pentru timpul liber al copiilor. De aceea activitatea principala a Teatrului Vienez de Copii constă în acest proiect pe care l-am denumit „Copiii pe scenă”.

La începutul anului 2016 vor urma atelierele de selecție pentru completarea trupei de copii, iar apoi va începe lucrul la un nou proiect „Copiii pe scenă”.

Mulţumim sponsorilor care au făcut posibil proiectul “Copiii pe scenă – 2015” :
UNIQA Asigurari, NHR AGROPARTNERS, VA Intertrading, BNP Paribas, Pallex, Schenker.

Mulţumim partenerilor care ne acordă sprijin în activitate: Cohn&Jansen JWT, Mazars, Teatrul de pe Lipscani, Tarom,TVR, Radio România Cultural, Radio România, www.calendarevenimente.ro.

Bucuresti, 24.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *