free download 78 travel guides written by experts

Copiii nu sunt de vanzare

Campania Observator 19 continuă astăzi cu un reportaj tulburător

Începând de ieri, timp de o săptămână, Antena 1 le prezintă românilor o Românie aşa cum puţini o ştiu, o Românie a copiilor vânduţi ca la tarabă. Observator 19 a iniţiat o campanie de proporţii care scoate la lumină dedesubturile incredibile ale unei societăţi pe care sărăcia, lipsa de educaţie, ignoranţa autorităţilor şi carenţele unui sistem instutuţional dezumanizeză sute de mame şi condamnă toţi atâţia bebeluşi să ajunga anual în tot felul de familii. După ce aseară Observator 19 le-a prezentat românilor cazurile incredibile ale unor români care trăiesc din vânzarea propriilor copii sau intermedierea acestora, astăzi, Andreea Berecleanu le arată românilor cum autorităţile închid ochii, ba chiar dau o mână de ajutor în astfel de tranzacţii. Reporterii Observator au verificat cu o cameră ascunsă cât de dispuşi sunt angajaţii statului să ajute la vânzarea de copii. Au surprins reacţii incredibile ale autorităţilor, pe care telespectatorii le vor putea urmări în această seară, de la ora 19.00, numai la Antena 1.

Maternităţile din România sunt pline de copii abandonaţi. Spitalele şi centrele de plasament adăpostesc în total 40 de mii de orfani. Ei mai au o şansă să ajungă într-o familie. Sunt însă copii VÂNDUŢI de părinţi. Şi locuri în care se VÂND cu CINCI MII de lei "bucata". Reporterii Observator au descoperit în Ardeal un sat în care comerţul cu… copii a devenit industrie.

În România copiii, chiar şi nenăscuţi, au ajuns o marfă şi pentru că mii de cupluri infertile descoperă o realitate cruntă: să adopţi legal un copil este o misiune imposibilă. Mii de femei care doresc să adopte un prunc se împiedică de un sistem lipsit de suflet, care nu oferă alternativă. Iar negustorii de copii profită din plin. Pentru bani, oamenii vând tot, chiar dacă este ilegal şi pedeapsa ajunge la 15 ani de închisoare. Pe ei nu-i întreabă nimeni nimic. Probabil că autorităţile nu sunt interesate. Toate se întâmplă în condiţiile în care mii de cupluri care nu pot avea copii şi stau ani de zile pe listele de aşteptare ale statului pentru a adopta unul.

Primul reportaj exclusiv desprea realitatea tulburătoare a comerţului cu nou născuţi poate fi urmărit aici://observator.a1.ro/campanii-observator/Campanie-Observator-Copiii-din-Romania-sunt-vandut_71905.html.

Continuarea, în aceasta seară, la Observator 19.

Bucuresti, 06.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *