free download 78 travel guides written by experts

Copiii din Romania, in pericol de a deveni obezi

Desi in contextul actualei crize economice si al problemelor de ordin social din Romania sportul in scoli nu pare a fi un subiect de maxim interes, statisticile sunt mai mult decat ingrijoratoare. Mai mult de jumatate din elevii din Romania NU fac sport, conform datelor provenite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii; Acestea sunt si primele rezultate ale unei anchete incepute de asociatia Casiopeea printre elevii scolilor bucurestene.

In Europa, 1 copil din 7 este obez. In Romania, obezitatea la copiii de varsta scolara este in crestere, devenind o adevarata problema de sanatate publica. Iar cifrele se maresc intr-un ritm ingrijorator de la an la an.

Toate acestea constituie argumente suficiente sa mobilizeze o asociatie precum Casiopeea, creata tocmai pentru a promova valorile sportului si ale sanatatii. Astfel, Casiopeea a decis sa faca o campanie de promovare a activitatii fizice in scoli. Programul include o evaluare a starii de fapt actuale, o informare asupra beneficiilor practicarii unei activitati fizice, precum si o prezentare a unor exercitii simple care pot fi efectuate de oricine. De asemenea, sunt atinse si aspecte ce tin de o alimentatie corecta si echilibrata. Programul este rezultatul cooperarii dintre medici si sportivi, imbinand elemente de cunoastere teoretica cu metode specifice si demonstratii practice.

Ieri, 5 octombrie, prima conferinta despre sport si santatate a avut loc la liceul francez Anna de Noailles, in parteneriat cu Federatia Romana Sportul pentru Toti. Programe similare se vor desfasura si in alte scoli din Bucuresti.

Asociatia Casiopeea contribuie astfel la cresterea interesului pentru activitate fizica in randul tinerilor si la educarea acestora in sensul practicarii sportului pentru o viata sanatoasa.

Bucuresti, 06.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *