Baby Boom Show Virtual

Cooltourist – Sibiu 2007 vazut printr-o fereastra virtuala

Turiştii “cool”, utilizatorii de Internet sau cei care vor să arunce o privire rapidă pe fereastra virtuală şi să vadă ce mai e nou prin Sibiu Capitală Culturală Europeană – au la dispoziţie începând cu luna august site-ul CoolTourist. Site-ul este accesibil la adresa www.cooltourist.ro  şi a fost dezvoltat în cadrul proiectului cu acelaşi nume de Asociaţia Tineretul Ecologist din România.

Proiectul a constat în realizarea unei reţele de trei camere web, accesibile online, care să faciliteze uni număr cât mai mare de turişti şi spectatori virtuali, accesul online la evenimentele din Programul Sibiu 2007 CCE. Cele trei camere web au fost incluse în reţeaua Primăriei Municipiului Sibiu. După etapa achizionării echipamentelor, s-a trecut la instalarea fizică în locaţii şi la testarea acestora.
Site-ul www.cooltourist.ro oferă accesul rapid la vizionarea imaginilor live transmise nonstop de cele 3 wecam-uri din Piaţa Mare (Webcam #1 si Webcam #2) şi Bulevardul Victoriei (Webcam #3). Site-ul are o structura simplă, centrată în jurul accesului la cele trei camere. Activităţile ulterioare în legatura cu acest site, includ şi organizarea unui concurs de fotografie digitală – programat pentru luna octombrie a acestui an.

“ Primăria Sibiului a fost un partner vital în acest proiect. Deşi nu a fost semnat niciun parteneriat formal între asociaţia organizatoare şi Primăria Sibiu, Primăria şi-a asumat rolul de partener de drept şi a oferit un sprijin real. Am beneficiat din plin de expertiza şi consultanţa oferită de domnul Adrian Bucura – Şeful Serviciului Informatic – şi pot să spun fără să exagerez că o foarte mare parte din implementarea şi realizarea acestui proiect se datorează departamentului pe care îl conduce” declară Natalia Todeasa, coordonatorul proiectului CoolTurist.

La rândul său, domnul Adrian Bucura declară: “Am îmbrăţişat imediat ideea – imi amintea foarte bine de o ideea de-a mea mai veche şi de prima experienţă de acest gen – nişte teste pe care le-am efectuat acum mai mulţi ani. Dar mai ales mi-a plăcut finalitatea pe care au propus-o – camerele vor rămâne în Sibiu la finalizarea proiectului. Este evident faptul ca Sibiul va avea de castigat prin derularea acestui proiect”.

Proiectul Cooltourist este finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor din România cu aproximativ 100.000 RON alocati pentru 2006 şi aproximativ 17.000 RON alocaţi în 2007, reprezentând 80% din valoarea totală a proiectului. Diferenţa de 20% reprezintă contribuţia financiară a organizatorului Asociaţia Tineretul Ecologist din România cu ajutorul unor sponsori corporate şi privaţi.

 Asociaţia Tineretul Ecologist din România

Înfiinţată în 1991, Asociaţia Tineretului Ecologist din România (TER) şi-a propus abordarea domeniului de protecţie a mediului natural din unghiul societăţii civile, în conformitate cu principalele concepte asociate dezvoltarii durabile. Cele 19 filiale constituite la început au atras un număr de aproximativ 700 de membrii care pe parcurs au optat pentru profesionalizarea organizaţiei adoptând un sistem managerial bazat pe programe şi proiecte.
TER a fost prima organizaţie nonguvernamentală de mediu finanţată în România în regimul unui program competitiv de granturi internaţionale, constituindu-se în următorii ani într-un trendsetter pe multiplele subdomenii ale dezvoltării durabile şi protecţiei mediului.
Între numeroasele proiecte realizate în cei 16 ani de activitate, TER a reuşit să construiască chiar fizic Centrul Român de Mediu (Buşteni) şi Centrul de Demonstraţie Educaţie şi Cercetare pentru agricultură durabilă (Cingsor, jud. Braşov).
Proiectele specifice de protecţie a mediului au atras de multe ori componente culturale, cum ar fi evenimentele Teatrului Masca în amfiteatrul Centrului Român de Mediu de la Buşteni şi consacratele festivaluri culturale rurale de toamnă – cultural landscapes –  din perioada 1995-2001 din cadrul Centrului Ecologic de la Cingsor.
Susţinând eforturile culturale din cadrul Sibiu 2007, TER a propus trei proiecte către Ministerul Culturii şi Cultelor de-a lungul anului 2006: Coolturist, Punct de colectare a artei – Dumitru Gorzo şi Transhumart, dintre care primele două au obţinut finanţare şi se află în derulare.
Activitatea organizatiei TER se bazează pe voluntariat în proporţie de 100%, iar acolo unde este necesar se face apel la consultanţă externă, contractata pentru proiecte bine definite.

Bucuresti, 8.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *