free download 78 travel guides written by experts

Contribuții la Fondul pentru Mediu

Care sunt noutățile anunțate pentru 2019-2020?

Pe 13 noiembrie 2019, EY România și BusinessMark vă invită la evenimentul „Contribuții la Fondul pentru Mediu – Noutăți 2019 – 2020”, ce va avea loc la Hotel InterContinental din București.

Conferința vine în contextul în care, în ultimele luni, au fost implementate o serie de modificări ale legislației Fondului pentru Mediu și ale reglementărilor contabile privind raportarea de date nefinanciare.

Acest eveniment le oferă participanților o abordare structurată a ultimelor modificări și impactul acestora asupra activității societăților lor, precum și posibilitatea aprofundării conceptului de sustenabilitate și implementării acestuia.

„În ultimele luni, au fost implementate mai multe modificări a legislației Fondului pentru Mediu, iar altele sunt in stadiu de proiect. Printre cele mai importante, menționăm schimbarea modalității de depunere a declarațiilor la Fondul pentru Mediu, creșterea valorii contribuțiilor, introducerea unor contribuții noi, o procedură nouă de înregistrare a producătorilor de echipamente electrice și electronice. Unele din aceste modificări intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020. Despre toate acestea si multe altele vom discuta în detaliu in cadrul conferinței “Contribuții la Fondul pentru Mediu – noutăți 2019-2020”, organizată de EY Romînia, cu sprijinul BusinessMark, pe 13 noiembrie, în Bucuresti.”, potrivit lui Mihai Petre, Director, Comerț Internațional, EY România.

Contributii la Fondul pentru Mediu- Noutati 2019-2020.KV

Alături de noi vor fi:
· MIHAI PETRE, Director, Comerț Internațional, EY România;
· CRISTIAN LAZĂR, Managing Director, GreenPoint Management;
· DANIELA NEAGOE, Senior Manager, Comerț Internațional, EY România;
· ANCA MANEA, Senior Consultant Comerț Internațional, EY România;
· RALUCA BUTURCA, Manager, Schimbări Climatice și Sustenabilitate, EY România;
· VIOREL IONESCU, Senior Consultant, Schimbări Climatice și Sustenabilitate, EY România.

Ei vor aborda o serie de teme de mare interes pentru operatorii economici ce au obligații la Fondul pentru Mediu (producători, distribuitori, retaileri, importatori, operatori economici care efectuează achiziții intra-comunitare).

• Modificări aduse legislației privind taxele de mediu. Studii de caz;
• Cine este responsabil pentru contribuția nou introdusă de 2% pentru veniturile realizate din vânzarea oricărui deșeu;
• Cine are obligația declarării la AFM în cazul produselor marcă proprie;
• Persoana responsabilă la AFM în cazul societăților stabilite în afara României;
• Declararea on-line către Administrația Fondului pentru Mediu;
• Program informatic AFM – trasabilitate deșeuri;
• Obligațiile distribuitorilor/ producătorilor de EEE-uri și baterii/ acumulatori portabili. Studii de caz;
• Pentru ce produse se datorează Ecotaxa;
• Schimbările legislative privind raportarea nefinanciară și efectul lor asupra tuturor companiilor având peste 500 angajați;
• Ce este declarația nefinanciară și cui se adresează / Care sunt entitățile care trebuie să se conformeze obligației de raportare a declarației nefinanciare;
• Modalitatea de elaborare a declarației nefinanciare (includerea în raportul administratorilor sau întocmirea unui raport separat) în conformitate cu cel mai utilizat cadru de raportare la nivel global (Standardul GRI).

Informații despre agenda evenimentului aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *