metalshow

ConTempo 20

Eveniment extraordinar în cadrul Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peleş, ediția a V-a, organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş și Radio România Cultural.

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, unul dintre cele mai valoroase cvartete ale lumii – ConTempo, susține un recital în sala de muzică a Castelului Peles.

Sâmbătă 1 august 2015, de la ora 16, violoniștii Bogdan Șofei și Ingrid Nicola, violista Andreea Banciu și violoncelistul Adrian Mantu, vor interpreta opusuri de: Haydn, Schubert, Strauss, Dvorak și Bartok.

Cvartetul Radioteleviziunii Naționale din Irlanda – ConTempo s-a format în 1995, pe vremea studenției la Universitatea de Muzică din București. Au studiat împreună cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum: Amadeus, Alban Berg, Tokyo, Emerson, Hagen și Quartetto Italiano. După 10 ani de rezidență artistică la Galway, în 2013, în urma unei audiții europene, ConTempo câștigă selecția pentru rezidența RTE, devenind cvartetul de coarde al Radioteleviziunii Naționale din Irlanda. Cu 14 premii internaționale, numeroase turnee mondiale și peste 1200 de concerte în 46 de țări, Cvartetul ConTempo este astăzi unul dintre cele mai valoroase.

Membrii Cvartetului ConTempo au avut onoarea de a fi invitați să interpreteze în fața unor mari personalități precum: regretatul Papa Ioan Paul al II-lea la Castelul Gondolfo în Italia, pentru Prințul Charles în Londra și la Highrove, pentru Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud. Totodată, au înregistrat muzica pentru serialul HBO realizat de Tom Hanks și Steven Spielberg, „Band of Brothers".

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută completând un formular pe site-ul //peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-vi-editia-a-v-a/.

Programul complet al stagiunii pe://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com.

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul "Oportunităţi la tine acasă", Radio Romania Cultural, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Port.ro, Best-event.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, Agentia de carte, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro, Capital cultural, Enjoytv.ro.

Bucuresti, 20.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *