free download 78 travel guides written by experts

Contabilitatea – o profesie globala?

British Council împreună cu Cambridge şi ACCA lansează testul de limba engleză pentru limbajul financiar

Joi, 21 iunie, va avea loc lansarea oficială a Testului internaţional de engleză financiară, eveniment organizat de British Council în colaborare cu Universitatea Cambridge şi ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants). Aceste instituţii şi-au unit domeniile de expertiză în dezvoltarea şi implementarea certificatului ICFE (International Certificate in Financial English) pentru a testa nivelul de limba engleză în domeniul financiar şi pentru pregătirea profesioniştilor din domeniu de a lucra la nivel global.

Cambridge ICFE testează cele patru abilitaţi lingvistice: scriere, citire, vorbire si ascultare. Examenul va evalua abilitatea candidatului de a înţelege limbajul juridic în limba engleză într-un context cât mai realist şi în situaţii frecvent întâlnite în viaţa de zi cu zi de către experţii în contabilitate şi finanţe. Proba orala va include prezentări de contabilitate şi finanţe, discuţii, interviuri.  Probele scrise se vor baza pe tipul de abilităţi specifice domeniului: întocmirea de rapoarte financiar-contabile, propuneri, standarde de audit, documentaţie generală. Certificatul ICFE corespunde nivelurilor B2 si C1 pe Scala Comună Europeană de Referinţa Lingvistică creată de Consiliul Europei.

Cum a apărut această nevoie de certificare în domeniul financiar? Cei care lucrează sau vor să lucreze într-un context financiar global au nevoie de cunoştinţe specifice la limba engleză şi de o înţelegere a limbajului şi uzanţelor acestei profesii dificile şi în continuă transformare. Dezvoltarea certificatului (atestatului) ICFE demonstrează că şi contabilitatea este o profesie globală iar mobilitatea internaţională a experţilor financiari ambiţioşi are deja un ritm propriu.

În România, ICFE va fi organizat şi administrat de British Council.

Evenimentul pregătit pentru lansarea ICFE va avea loc la restaurantul McMonis şi va începe la ora 18:00 cu o prezentare a structurii si a avantajelor examenului, după care sunteţi invitaţi să discutaţi cu profesioniştii acestui domeniul din comunitatea internaţională de afaceri.    

Pentru confirmarea participării Dvs. vă rugăm să trimiteţi un email de confirmare pe adresa oana.neascu@ro.accaglobal.com.
Detalii despre atestat puteţi găsi pe www.accaglobal.com sau www.britishcouncil.ro .

Bucuresti, 19.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *