Baby Boom Show Virtual

Consumer Reports: Trend Micro are solutiile cele mai performante

pentru protecţia calculatoarelor

Soluţiile de securitate ale companiei Trend Micro sunt cele mai performante în protejarea calculatoarelor în faţa unui număr din ce în ce mai mare de ameninţări informatice, se arată într-un studiu efectuat de Consumer Reports pentru piaţa din Statele Unite.

Aplicaţiile de securitate Trend Micro au surclasat produsele rivale de la Symantec şi McAfee, fiind apreciate pentru acoperirea mai largă a riscurilor informatice cu care se poate confrunta un utilizator atunci când navighează pe Internet sau îşi desfăşoară lucrul în mediul electronic.
În România, GECAD NET este unic distribuitor pentru aplicaţiile software Trend Micro. „Suntem mulţumiţi de evoluţia produselor de securitate Trend Micro pe piaţa autohtonă, mai ales de cele destinate întreprinderilor, atât mici şi mijlocii cât şi de tip enterprise. Deşi perioada nu s-a încheiat încă, estimăm că în primele 9 luni ale acestui vom fi înregistrat o creştere a încasărilor din vânzarea de soluţii de securitate Trend Micro cu 22-25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, spune Gabriela Mechea, director general al GECAD NET.

Studiul Consumer Reports, efectuat pe  un eşantion de 2000 de familii americane care dispun acasă de acces la Internet, mai arată că în ultimii doi ani, americanii au pierdut 7 miliarde de dolari din cauza viruşilor informatici, a spyware-ului şi schemelor de phishing. Mai mult, utilizatorii americani au 25% şanse să fie victimele unor fraude online.

Lipsa de securitate a consumatorilor americani generează bani frumoşi pentru companiile care vând computere. Potrivit studiului, infectarea cu viruşi a determinat aproape 1,8 milioane de familii americane să îşi inlocuiască PC-urile în ultimii doi ani. În ultimele 6 luni, infectările cu spyware au determinat şi ele 850.000 de familii să meargă la magazin pentru un alt calculator.

Dintre respondenţi, 33% au recunoscut că nu utilizează software antispyware iar Consumer Reports estimează că 3,7 milioane de familii americane nu folosesc pe calculatoarele de acasă un firewall.

Dintre toate soluţiile de securitate, suita Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007 excelează la toate categoriile la care a fost testată, precizează studiul. Consumer Reports apreciază, de asemenea, că aplicaţiile de securitate cu plată au performanţe mai bune decât orice aplicaţie gratuită şi sfătuieşte utilizatorii de computere să se orienteze către primele dacă doresc să nu fie victime ale atacurilor informatice. Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007 se comercializează în România prin magazinul online GECADshop.ro (www.gecadshop.ro) iar o licenţă al cărei cost se ridică la aproximativ 50 de euro oferă protecţie avansată pentru 3 calculatoare. „Practic, un utilizator investeşte în jur de 17 euro pentru protecţia unui calculator pe o perioadă de un an. Nu e o sumă mare iar avantajul major pe care îl are este că atunci când cumpără licenţa i se oferă şi posibilitatea de a apela la echipa noastră de suport tehnic de câte ori are nelămuriri referitoare la aplicaţie. Dacă îşi descarcă de pe Internet un produs piratat nu va putea niciodată beneficia de ajutor, din punct de vedere tehnic, de la nicio companie de specialitate. Va trebui să se descurce singur cu un produs software care, nefiind original, cel mai probabil va funcţiona defectuos”, mai spune Gabriela Mechea.

În România, potrivit unui studiu efectuat de GECAD NET împreună cu compania Avantera la sfârşitul anului trecut, soluţiile de securitate Trend Micro ocupau locul al doilea în clasamentul aplicaţiilor pentru protecţia staţiilor de lucru, după BitDefender.

Bucuresti, 9.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *