metalshow

Consultanta eficienta, pilon esential pentru una dintre cele mai mari investitii din Buzau

Compania Glasscorp vrea să devină un jucător important pe piața auto din România

Glasscorp a fost înființată în 2005, iar în 2014 a inaugurat o fabrică în Buzău realizând o investiție în valoare de 65 milioane de euro, partial finanțată prin Schema de ajutor de stat instituită prin HG 1680/2008. Compania Wise Finance Solutions a furnizat serviciile de consultanță pentru elaborarea și administrarea proiectului. Strategia companiei Glasscorp urmărește dezvoltarea acesteia într-un furnizor principal pentru piață de automobile din România și din regiune.

Fabrica Glasscorp a fost inaugurată la începutul lunii noiembrie în zona industrială a orașului Buzău și este una dintre cele mai importante investiţii străine din judeţ. Aceasta este deținută de acționari turci, în proporție de 90%, după o schimbare a acționariatului desfășurată în anul 2012. În prezent, grupul Șișecam deține compania Trakya Cam sub conducerea căreia se regăsește Glasscorp. Trakya Cam se clasează printre primele șase companii producătoare de sticlă plană din lume și printre primele patru companii din Europa. Strategia Glasscorp va fi dezvoltarea în domeniul producției de geamuri pentru industria automotive.

Ca urmare a realizării investiției în județul Buzău, Glasscorp va crea 312 locuri de muncă pentru locuitori și anual va livra aproximativ 800.000 de seturi de geamuri per mașină. Producția presupune parbrize, geamuri laterale pentru uși, geamuri laterale fixe și lunete.

Această investiție realizată de turcii de la Trakya Cam a fost posibilă prin serviciile de consultanță asigurate de Wise Finance Solutions, companie de consultanţă expertă în accesarea fondurilor europene, în obţinerea finanţării prin programele naţionale şi în medierea relaţiei dintre potenţialii beneficiari şi instituţiile care coordonează implementarea şi gestionarea asistenţei financiare comunitare. Până acum Wise Finance Solutions a atras fonduri europene în valoare de peste 300 de milioane de euro, iar cele mai multe proiecte au fost în domeniul producției.

„Mă bucur că am avut ocazia de a participa la deschiderea oficială a noii fabrici Glasscorp din Buzău, care va produce geamuri auto pentru importanți producători din industria auto. Este una dintre cele mai importante investiţii străine din judeţul Buzău din ultimii ani, în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro, și care conduce la crearea a 312 locuri de muncă în municipiul Buzău, ceea ce reprezintă o sursă de relansare a pieţei locale a resurselor umane. În calitate de consultant în elaborarea și managementul proiectului de finanțare a acestei investiții, mă bucur că investiția a fost finalizată cu succes, acest proiect fiind parțial finanțat din fonduri nerambursabile, printr-un ajutor de stat. În viitorul apropiat, vom participa și la inaugurarea altor investiții importante din țară ale căror proiecte se află acum în desfășurare“, a declarat Bogdan Hossu, director general Wise Finance Solutions.

Bucuresti, 11.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *