Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Construieste o casa, daruieste un vis

Astăzi, Echipa Bioderma România participă la programul de voluntariat pentru construcţia Casei Mihail, centru pilot de incluziune socială pentru 6 persoane cu disabilităţi mintale, în Novaci, Judeţul Girugiu.

Echipa Bioderma România vă ajută Habitat for Humanity România la construcţia Casei Mihail – centru pilot de incluziune socială pentru 6 persoane cu dizabilităţi mintale, în Novaci, judeţul Giurgiu. Casa va fi complet accesibilizată, adaptată oricărei situații care poate apărea la un moment dat în starea de sănătate a oricărei persoane.

Prin participarea voluntara la acest proiect, Bioderma Romania doreşte să contribuie la dezvoltarea centrului pilot de incluziune socială şi îşi doreşte acesta să fie primul din multe centre asemănătoare, care vin în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale ale comunităţii noastre.

„Persoanele cu dizabilităţi mintale nu au ales să fie aşa. Este important ca noi toţi să ajutăm, cu ce şi cu cât putem, aceşti oameni. Sunt parte din comunitate şi doar cu ajutorul nostru, al tuturor, se vor integra mai uşor şi vor putea avea o viaţă normală”, Roxana Ştefan, Business Unit Manager, Bioderma România.

Proiectul promovează o altă abordare a dizabilităţii, prin prisma principiilor normalizării şi a potenţialului de transformare al oamenilor care vor locui în Casa Mihail. Este o metamorfoză de la stadiul de persoane total dependente, la persoane preocupate de a învăţa lucruri noi, de a comunica şi care se auto-gospodăreasc.

„Scopul proiectului Casa Mihail este de a dezvolta şi promova un model de incluziune şi valorizare socială cu o contribuţie importantă în dezinstituţionalizarea persoanelor cu dizabilități mintale. Casa Mihail va fi pentru viitorii locatari un adevărat cămin, în care ei îşi vor dezvolta potenţialul, îşi vor recăpăta demnitatea şi vor fi puşi în valoare, oferindu-le şansa de a se integra în comunitate”, spune Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România.

Bucuresti, 12.06.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *