free download 78 travel guides written by experts

Construcția fabricii de cauciuc sintetic – finalizată

• Fabrica a fost construită prin asocierea dintre grupul MOL și JSR Corporation
• Cauciucul sintetic (S-SBR) este printre cele mai inovatoare materii prime pentru fabricarea unor anvelope sigure și eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil
• Materia primă pentru noua fabrică va fi asigurată de unitatea MOL de extragere a butadienei

Budapesta, 19 martie 2018 – Grupul MOL și JSR Corporation anunţă inaugurarea fabricii de cauciuc sintetic (S-SBR). Combinatul utilizează tehnologie de ultimă oră și va produce anual 60.000 de tone de cauciuc sintetic, creând peste 100 de noi locuri de muncă.

Mol Group logo

Prim-ministrul Ungariei, dl. Viktor Orbán, Președintele și Directorul General al Grupului MOL, Zsolt Hernádi, împreună cu Koichi Kawasaki, Director Executiv al JSR Corporation au inaugurat fabrica de cauciuc sintetic al celor două companii la Tiszaújváros, Ungaria.

Noua unitate va produce 60.000 de tone de cauciuc butadien-stirenic prin polimerizare (S-SBR), un produs foarte căutat la nivel mondial. Principala componentă a cauciucului sintetic este butadiena, produsă de MOL la o fabrică din proximitate, în funcțiune din 2015. Datorită structurii sale moleculare caracteristice, S-SBR este prețuit peste tot în lume ca materie primă în producția de anvelope eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, cunoscute și sub denumirea de “ecologice”, datorită proprietăților sale excelente, unice în industrie care conferă anvelopelor eficiență din punctul de vedere al consumului de combustibil și al aderenței pe terenul umed.

MOL și JSR Corporation au încheiat un acord joint venture în 2013, în care JSR deține 51%, iar MOL 49%. Lucrările de construcţie a fabricii au început în 2015.

“MOL a continuat să își dezvolte lanțul valoric în domeniul petrochimiei prin fabricarea unuia dintre cele mai inovatoare produse din lume. Suntem mândri de faptul că în fiecare an MOL reuşeşte să vină cu produse noi specializate și profitabile. Mai avem mult de lucru, dar ne aflăm pe drumul cel bun în ceea ce privește realizarea obiectivului strategic de a deveni prima companie producătoare de produse chimice din Europa Centrală și de Est până în 2030.” – a afirmat Zsolt Hernádi, Președintele și Directorul General al Grupului MOL.

Unul dintre pilonii de bază ai strategiei Grupul MOL 2030 se referă la extinderea lanțului valoric pe produsele petrochimice și la fabricarea mai multor produse de valoare utilizate în industria automobilelor, dar și în sectorul ambalajelor, a construcțiilor și a electronicelor. Prin urmare compania intenționează să investească aproximativ 4,5 miliarde USD până la finalul următorilor 10 ani în proiecte ce vizează dezvoltarea industriei petrochimice și a substanțelor chimice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *