free download 78 travel guides written by experts

România: Aproximativ 44 de milioane de euro din Fondurile structurale și de investiții ale UE, pentru construcția centurii ocolitoare a municipiului Suceava

Comisia Europeană a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcția șoselei de centură a municipiului Suceava, din România. Proiectul va fi derulat în regiunea de dezvoltare Nord-Est a României, iar șoseaua de centură este parte a rețelei centrale TEN–T.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: „Investițiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană. Este și cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local și internațional, ajutând în același timp participanții la trafic să circule în siguranță, dar și să economisească timp.”

Informații generale

Acest proiect major este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 1 „Modernizarea și dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil și integrării acestuia cu rețelele de transport ale UE”. Decizia de cofinanțare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Pagini Utile

Portalul de Date Deschise pentru fondurile ESI 2014-2020
„Proiecte majore” finanțate de UE
• Twitter: @EU regional @CorinaCretuEU, #ESIFunds
Comunicatul de presă integral (varianta PDF) – 199 KB [199 KB]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *