free download 78 travel guides written by experts

Constatari ingrijoratoare ale Clubul Roman de Presa

Clubul Roman de Presa a luat la cunostinta, cu ingrijorare, de interventiile fortelor de ordine in mai multe sedii ale societatii locale de presa Inform Media, avand ca motiv cautarea de programe de calculator piratate.

In ziua de 19 februarie, echipe de control au efectuat verificari la mai multe filiale ale Inform Media in cautarea unor programe de calculator piratate.  

Desi initial reprezentantii autoritatilor au sustinut ca sunt interesati doar de programe ale companiei Microsoft, dupa ce au constatat ca acestea sunt folosite in conditii legale, au incercat sa extinda controlul si la programe ale altor producatori.

In Timisoara, controlul, neanuntat in prealabil, s-a extins pe durata a aproximativ noua ore, periclitand desfasurarea activitatii redactionale si functionarea tipografiei societatii, in conditiile in care un sub-comisar a incercat sa confiste hard-disc-ul serverului societatii, ceea ce ar fi facut imposibila activitatea in societate.

Este dreptul autoritatilor sa verifice legalitatea programelor de calculator folosite de oricine. Exista insa si norme ale unei bune desfasurari a verificarilor, intre care nu se poate afla actiunea a carei urmare este oprirea activitatii unei societati, care nu fusese dovedita a fi incalcat legea.

Amenintarea  cu interventia unui echipaj al Detasamentului pentru Interventie Rapida, insotita de prezenta in zona a acestuia, a depasit evident raportul necesar de proportionalitate intre forta interventiei si posibila infractiune.

Consideram extrem de ingrijoratoare incercarea de implicare a unei asemenea forte intr-o situatie fara conotatii violente.

Solicitam ministrului de Interne Dan Nica sa investigheze incidentul cu toata seriozitatea, intrucat, in absenta unor sanctiuni, apare un precedent periculos pentru functionarea normala a unei societati pe care o dorim democratica.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *