free download 78 travel guides written by experts

Consortiului format din Bombardier si Alstom i-a fost acordata o comanda de 128 de millioane de euro

de cãtre Compania Nationalã de Cãi Ferate Belgiene
72 de vagoane supraetajate adiţionale urmează să fie livrate către SNCB

Consorţiul Bombardier Transportation şi Alstom Transport au semnat un contract pentru 72 de vagoane supraetajate-M6, cu SNCB – Compania Nationalã de Cãi Ferate Belgiene. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 128 de milioane de euro (176 milioane de USD), cu participare de aproximativ 50 % pentru fiecare partener. Livrările sunt programate să aibă loc din Aprilie 2010 până în Martie 2011. Cu această a patra comandă provenită din contractul semnat în 1999, numărul total de vagoane supraetajate M6 va ajunge la 492 de unităţi (aproximativ 64,000 de locuri). Vagoanele supraetajate M6 sunt cel mai adesea folosite pe liniile principale din reţeaua de căi ferate belgiene, şi operează la viteza maximă de 160 km/oră.

Fabrica Bombardier Transportation din Bruges (Belgia), bazându-se pe experienţa îndelungată în proiectare şi producţie, va avea în responsabilitate întreaga producţie a celor patru vagoane de tracţiune, ca şi asamblarea finală a celor 68 de vagoane intermediare.

Boghiurile vor fi fabricate la centrul de excelenţă în boghiuri din Crespin (Franţa). Structura lor este realizată în concordanţă cu succesul binecunoscutelor vehicule I-11 ale Bombardier, atât din punct de vedere al confortului, dar şi al aşteptărilor şi nevoilor exprimate de pasageri.

În rolul său de centru mondial de excelenţă al Alstom pentru convertori auxiliari şi soluţii de semnalizare naţionale şi ETCS/ERTMS (Sistemul European de Control al Trenurilor/ Sistemele Europene de Management al Traficului Feroviar), sediul belgian Alstom Transport din Charleroi va asigura convertorii auxiliari pentru toate vagoanele; de asemenea, va implementa Soluţia ATLAS compatibilă cu ERTMS pentru cele patru vagoane de tracţiune. Locaţiile Alstom Transport din Valenciennes şi Villeurbanne (Franţa) vor livra vagoanele pe jumătate proiectate şi dispozitivele de control al trenurilor pentru cele patru vagoane de tracţiune şi control.

Stephane Rambaud-Measson, Preşedinte al Diviziei de Pasageri, Bombardier Transportation, comentează: “Această comandă reflectă, în mod clar, puternica încredere pe care SNCB o are în trenurile supraetajate , şi în nivelul de confort pe care acestea le oferă. Este, de asemenea, un indicator că vehiculele sunt cu adevărat apreciate de pasageri şi reprezintă răspunsul ideal pentru numărul de călătorii cu trenul, mereu în creştere”.

Compania Alstom este foarte multumitã de încrederea pe care SNCB a arãtat-o consortiului, a spus Roland Kientz, prim-vicepreºedinte al Alstom Transport pentru Europa de Nord. „Multumitã succesului în continuã creºtere al maºinilor M6, încã din serviciul lor comercial din 2002 am fost un partener puternic al SNCB, contribuind la dezvoltarea serviciilor feroviare din Belgia”.

Directorul Executiv al Companiei de Cãi Ferate Belgiene (SNCB), Marc Descheemaecker, a comentat: „Cu un numãr de pasageri ce creºte în fiecare an, aceste vehicule supraetajate sporesc atât capacitatea, cât ºi confortul trenurilor noastre. Vehiculele supraetajate M6 reprezintã o contributie importantã la îmbunãtãtirea conditiilor de cãlãtorie. Nu numai cã acestea ne vor permite sã mãrim oferta numãrului de cãlãtorii de pe liniile principale în perioadele de vârf, dar vor avea, fãrã îndoialã, un impact pozitiv asupra regularitãtii cu care trenurile noastre circulã. Este foarte important sã includem aceastã investitie în bugetul prevãzut.”

Berlin, 23.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *