free download 78 travel guides written by experts

Consolidand oferta comerciala si de servicii in regiune,

Sonae Sierra deschide centrul comercial LeiriaShopping cu suprafata totala 100% inchiriata

· O investitie de 79 milioane de Euro
· 116 magazine si o suprafata totala inchiriabila de 44.312 m2
· Vitalizarea economiei in zona prin generarea a 900 de noi locuri de munca si o investitie de 6 milioane de Euro pentru furnizorii locali
· Architectura este inspirata de vegetatia locala – padurile de pin din Leiria
· Centrul comercial este certificat conform sistemului de management al mediului ISO 14001 pentru faza de constructie
· Primul centru comercial din Europa certificat din faza de constructie cu standardul OHSAS 18001:2007 (Sistem de Siguranta si Sanatate la locul de munca)

LeiriaShopping, cel mai nou centru comercial Sonae Sierra, isi deschide astazi portile. Avand intreaga suprafata inchiriata in proportie de 100%, cel de-al 52-lea centru comercial din portofoliul companiei reprezinta o investitie de 79 milioane de Euro.

In cele 116 magazine, Leiria Shopping ofera vizitatorilor sai brand-uri nationale si internationale de prestigiu pe o suprafata totala inchiriabila de 44.312 m2. Mixul de chiriasi cuprinde noua magazine mari (Continente hypermarket, C&A, FNAC, H&M, Modalfa, Sportzone, Worten, Zara), 7 Sali de cinematograf Castello Lopes dar si magazine mai mici – Bershka, Bertrand, Blanco, Boutique dos Relógios, Douglas, General Óptica, Imaginarium, Lanidor, Levi’s, Loja do Gato Preto, Mango, Massimo Dutti, Multiopticas, Natura, O Boticário, Oysho, Pandora, Parfois, Perfumes & Ca., Pull&Bear, Sacoor, Salsa, Samsonite, Springfield, Stradivarius, Tezenis, Tintoretto, Tiffosi, Tutto Chicco, Women’s Secret.

Zona de food court din noul centru comercial ofera vizitatorilor sai 19 restaurante cu specific variat – McDonald’s, Pizza-Hut, Burger King, Portugália, Vitaminas, H3, Loja das Sopas, Brasa Rio, Alentejo Pão Azeite e Alho, Martin & Thomas, Wok To Walk. In plus, Leiria Shopping ofera si 1980 de locuri de parcare gratuite.

Odata cu deschiderea noului centru comercial, numarul vizitatorilor este asteptat sa creasca de la 5 la 8 miloane, in timp ce vanzarile din primul an sunt estimate la suma de 77 milioane de Euro.

Avand o locatie privilegiata cu acces direct dinspre A8, A17, IC2, N113 si N242, centrul comercial va deservi 529.000 de locuitori aflati la 30 minute distanta, 80 % dintre acestia fiind deja clienti ai hypermarket-ului Continente.

Vitalizarea economiei locale

Noul centru comercial contribuie la o puternica vitalizare a economiei in zona prin generarea a 900 de noi locuri de munca si prin angajarea furnizorilor locali pentru diferite contracte in valoare de 6 milioane de Euro. Astfel, 23 % din chiriasii prezenti in Leiria Shopping sunt companii locale, printre care: Plush, Bianca, Lizquadro, Gráfia, Equipe Donna, Mais Bela, San Luís si Leitão com Pão; dar si francize locale Chiquíssimo (Triumph), TNC Telecomunicações (Vodafone) sau Grupo Caixeiro (Mango, Giovani Gali, Salsa, Upstyle).

Concept arhitectural inspirat de padurile de pin Leiria

Arhitectura centrului comercial este inspirata de vegetatia din zona (padurile de pin si vegetatia de coasta din Leiria) si de traditia manufacturii de sticla. Astfel, cu ajutorul arhitecturii si a decoratiunilor, Leiria Shopping va crea iluzia unei coaste marine, imbinarea dintre apa si nisip fiind reprodusa cu ajutorul elementelor regionale tipice: lemn, sticla, nisip si apa.

Norme de Sanatate si Siguranta, Protectia Mediului

Ca toate centrele comerciale dezvoltate de Sonae Sierra, Leiria Shopping a fost conceput in conformitate cu Sistemul de Management al Mediului impus de companie pentru a respecta cele mai riguroase conditii de confort, siguranta si protectia mediului.

Leiria Shopping va oferi solutii sofisticate de colectare si sortare a deseurilor produse, reutilizare a apei de ploaie si monitorizare a schimbarilor de mediu in timp real. Acest ultim serviciu va fi asigurat prin instalarea unui sistem centralizat de management tehnic, care va monitoriza calitatea aerului in interior, consumul de apa si de energie in fiecare sector al cladirii, permitand astfel evitarea pierderilor de apa sau a consumului de energie in zonele neocupate.

In plus, Leiria Shopping este primul centru comercial certificat inca din faza de constructie cu OHSAS 18001:2007, referitor la normele de Siguranta si Sanatate la locul de munca. Acest certificat recunoaste sistemul de Siguranta si Sanatate impus si implementat de Sonae Sierra inca din timpul constructiei noului centru comercial ce are ca scop reducerea accidentelor si imbunatatirea sistemului de identificare a acestora.

LeiriaShopping a fost certificat si cu UNE 170001:2001 conform Global Accessibility Management System, care asigura tuturor vizitatorilor cai si modalitati de acces in centrul comercial, indiferent de problemele locomotorii pe care acestia le-ar putea avea.

Implicare in comunitatea locala

In timpul celor 20 de luni de constructie a noului centru comercial, Sonae Sierra s-a angajat sa implice comunitatea locala in initiativele de informare cu privire la caile de acces din apropierea centrului. Astfel, Sonae Sierra a trimis locuitorilor din cele 8.000 de locuinte aflate in apropiere scrisori informative insotite de seminte de pin, prin care ii ruga pe viitorii vizitatori ai centrului comercial sa planteze semintele si sa urmareasca dezvoltarea acestora in paralel cu dezvoltarea constructiei centrului comercial.

De asemenea, echipa Leiria Shopping a dezvoltat impreuna cu municipalitatea orasului o initiativa prin care a oferit unui numar de 80 de copii de la trei scoli generale aflate in aria de atractie a centrului comercial sansa de a decora pasajul care face legatura intre parcarea subterana si hypermarket-ul Continente. Copiii au avut ocazia sa afle detalii despre flora si fauna din regiune, despre speciile rare sau pe cale de disparitie, care au constituit teme de inspiratie pentru desenele realizate ulterior.

Leiria, Portugalia – Bucuresti, 25.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *