free download 78 travel guides written by experts

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) aduce cursurile BREEAM la Cluj Napoca

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi organizează, în calitate de partener BRE, cursuri de acreditare pentru cei interesaţi în a deveni auditori BREEAM In Use şi/sau evaluatori BREEAM. Astfel, vă invităm în perioada 23 – 27 februarie 2015, la trainingurile BREEAM Internaţional New Construction 2013, BREEAM In Use International şi BREEAM Communities, care vor fi organizate la Universitatea Tehnică Cluj Napoca.

RoGBC este unica organizaţie de profil din România recunoscută la nivel naţional şi internaţional fiind formată din cei mai importanţi actori ai sectorului construcţiilor din România, care au adoptat principii şi valori similare în vederea transformării mediului construit într-unul sustenabil, eficient din punct de vedere energetic şi din punct de vedere al consumului de resurse. RoGBC consiliază municipalităţi în mai multe oraşe din România cu privire la aspectele fiscale şi pregăteşte codul etic destinat evaluatorilor de clădiri verzi activi în România.

“BREEAM este unul dintre instrumentele de îmbunătăţire a clădirilor tot mai des utilizate pe piaţa românească. Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu Building Research Establishment (BRE) pentru a educa cât mai mulţi profesionişti români să devină atât evaluatori autorizaţi BREEAM cât şi auditori BREEAM In Use.’’ Steven Borncamp, CEO, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi

De asemenea, în ultimele săptămâni RoGBC a circulat un sondaj în scopul evaluării oportunităţii de adaptare a unei scheme internaţionale. În acest context, anunţăm demararea procesului de adaptare a schemei internaţionale pentru clădiri verzi la condiţiile de mediu şi economice din România. Astfel, RoGBC va sprijini dezvoltarea unui NSO (Naţional Scheme Operator) BREEAM atât alături de parteneri şi colaboratori precum ONG-uri de mediu şi industrie cât şi de respondenţii la sondaj, care vor fi incluşi în grupul de lucru "Green Building Certification Task Group" şi vor avea oportunitatea de a influenţa sectorul emergent al certificărilor pentru clădiri verzi.

Bucuresti, 22.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *