Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Consiliul Director al Indesit Company a aprobat rezultatele financiare

aferente celui de-al doilea trimestru al lui 2007

Volumul vânzărilor a înregistrat o creştere de 4,6%, până la valoarea de 804 milioane euro, în timp ce valoarea EBIT a crescut cu 17,2% la 44 milioane euro, iar venitul net al grupului a cunoscut o creştere de 48%, până la valoarea de 11 milioane euro
A fost raportată deasemenea o creştere semnificativă a situaţiei financiare nete, aceasta atingând o valoare de 566 milioane euro

La nivelul primului semestru al anului 2007, volumul vânzărilor a înregistrat o creştere de 6,7%, până la valoarea de 1.562 milioane euro, în timp ce valoarea EBIT înainte de calcularea veniturilor nerecurente a crescut cu 19,5% până la valoarea de 88 milioane euro, iar venitul net al grupului a cunoscut o creştere de 75,7%, până la valoarea de 34 milioane euro. Conform rezultatelor financiare prezentate de Marco Milani, CEO al Indesit Company, în cadrul şedinţei consiliului director, prezidată de Vittorio Merloni, în vederea aprobării rezultatelor financiare consolidate aferente celui de-al doilea trimestru al acestui an, Indesit Company a înregistrat un volum al vânzărilor de 804 milioane euro, în creştere cu 4,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a atins valoarea de 11 milioane euro, raportând o creştere de 48%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006. Gradul de îndatorare financiară netă s-a situat la nivelul de 566 milioane euro, cu 18,4% mai mic decât valoarea de 694 milioane euro înregistrată la data de 30 iunie 2006.

La nivel operaţional, compania a înregistrat performanţe pozitive în cadrul primului semestru al acestui an, cunoscând o creştere de 6,7% a volumului vânzărilor, până la valoarea de 1.562 milioane euro. Valoarea EBITDA a crescut cu 17% până la valoarea de 145 milioane euro, în timp ce valoatea EBIT a înregistrat o creştere de 38,6% până la valoarea de 73 milioane euro. În acelaşi timp, profitul net al grupului a înregistrat o creştere de 75,7% până la nivelul de 34 milioane euro.

Rezultatele financiare trimestriale cuprind veniturile nerecurente precum şi rezultatele negative, în valoare de 17 milioane euro, cauzate în principal de planul industrial al companiei şi de decizia de a închide fabrica Blythe Bridge, din Marea Britanie.

„Datorită evoluţiei actuale a performanţelor companiei, a calităţii produselor, precum şi datorită serviciilor de top acordate clienţilor noştri, volumul vânzărilor a înregistrat o creştere semnificativă, atingând cele mai înalte cote pe pieţe precum cele din Italia, Polonia, Rusia, dar şi pe pieţele non-europene. Progresul pe care l-am înregistrat în ceea ce priveşte planurile noastre de dezvoltare ne permite să previzionăm că rezultatele aferente anului 2007 vor fi în concordanţă cu obiectivele cuprinse în planul pe trei ani, până 2008,” declară Marco Milani.

Compania estimează că anul acesta va înregistra o creştere de 4-5% în ceea ce priveşte volumul vânzărilor şi,  deasemenea, se aşteaptă ca valoarea EBIT să crească cu 185-190 milioane euro.

Alături de rezultatele financiare pozitive, în ultimele luni, Indesit Company a primit o serie de premii şi recunoaşteri din partea unor prestigioase jurii internaţionale.

Noua maşină de spălat Moon, creată de designer-ul Gioretto Giugiaro, a câştigat premiul „Best Design Award” în cadrul competiţiei Grand Prix de l’Innovation 2007 de la Paris, la doar câteva luni după lansarea modelului.

La Londra, pentru al doilea an consecutiv, indesit Company a câştigat premiul „Best Technology Award”, în cadrul prestigiosului concurs Grand Designs Live pentru noul cuptor Hotpoint-Ariston de 48 cm, creat de designerul Makio Hasuike.

Conform unui studiu publicat la începutul acestui an în Milano de către Bipiemme Gestioni şi Etica Sgr, Indesit se numără printre puţinele companii italiene (alături de Sabaf şi STMicroelectronics) care sunt incluse în topul mondial al companiilor cu cele mai puternice activităţi de CSR.

În luna iunie, compania Indesit a obţinut o menţiune specială în cadrul categoriei „cel mai bun program de parteneriat comunitar” a concursului „Sodalitas Social Awards”, pentru proiectul Jonathan, promovat de Sodalitas şi recunoscut de Preşedintele Italiei.  Această distincţie relevă conţinutul şi valoarea socială specifice acestui program.

Rezultate financiare aferente celui de-al doilea trimestru al anului 2007 (rezultatele aferente celui de-al doilea trimestru al anului 2006 sunt menţionate între paranteze):

Vânzări: 804 milioane euro (în creştere cu 4,6% comparativ cu valoarea de 768 milioane euro înregistrată anul trecut)
EBITDA, înainte de calcularea veniturilor şi taxelor nerecurente: 80 milioane euro (în creştere cu 7,5%, comparativ cu valoarea de 74 milioane euro raportată anul trecut)
EBITDA: 63 milioane euro (a fost înregistrat un nivel similar celui din perioada corespunzătoare a anului trecut)
Amortizare şi depreciere: 36 milioane euro (în scădere cu 2,5% comparativ cu valoarea de 37 milioane euro în 2006)
EBIT înainte de calcularea veniturilor şi taxelor nerecurente: 44 milioane euro (în creştere cu 17,2% comparativ cu valoarea de 37 milioane euro înregistrată anul trecut)
EBIT: 27 milioane euro (în creştere cu 3,1% faţă de anul trecut când a fost înregistrată o valoare de 26 milioane euro)
Veniturile şi taxele nerecurente au generat rezultate negative în valoare de 17 milioane euro (anul trecut valorile negative au fost de 11 milioane euro)
Profitul net înregistrat de grup este de 11 milioane euro (în creştere cu 48% faţă de valoarea de 7 milioane euro înregistrată anul trecut)
Gradul de îndatorare netă: 566 milioane euro ( anul trecut aceasta s-a situat la nivelul de 694 milioane euro)
Capitalul net: 252 milioane euro (comparativ cu 257 milioane euro anul trecut)

Rezultatele financiare aferente primului semestru al anului 2007 (rezultatele aferente primului semstru al anului 2006 sunt menţionate între paranteze):

Vânzări: 1.562 milioane euro (în creştere cu 6.7% comparativ cu valoarea de 1.464 milioane euro anul trecut)
EBITDA, înainte de calcularea veniturilor şi taxelor nerecurente: 160 milioane euro (în creştere cu 10,4% faţă de valoare de 145 milioane euro înregistrată anul trecut)    
EBITDA: 145 milioane euro (în creştere cu 17% comparativ cu valoarea de 124 milioane euro înregistrată anul trecut)
Amortizare şi depreciere: 72 milioane euro (în creştere cu 1,1% faţă de valoarea de 71 milioane euro înregistrată anul trecut)
EBIT înainte de calcularea veniturilor şi taxelor nerecurente: 88 milioane euro (în creştere cu 19,5% faţă devaloarea de 73 milioane euro înregistrată anul trecut)
EBIT: 73 milioane euro (în creştree cu 38,6% faţă de valoarea de 52 milioane euro înregistrată anul trecut)
Veniturile şi taxele nerecurente au cauzat rezultate negative în valoare de 15 milioane euro (în timp ce valorile negative aferente anului trecut au fost de 21 milioane euro)
Profitul net al grupului: 34 milioane euro (în creştere cu 75,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost înregistrată o valoare de 19 milioane euro).

Raportul trimestrial aprobat va fi făcut public prin intermediul companiei precum şi al Bursei din Italia până la data de 31 iulie 2007 şi va fi afişat pe site-ul companiei (www.indesitcompany.ro) în aceeaşi zi.

Milano, 2.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *