metalshow

Cotațiile mărfurilor și tranziția în energie vor fi principalele teme pe agenda Congresului Mondial al Energiei 2016

• Sesiunile cheie vor include discursuri ale CEO Shell și Saudi Aramco, ale liderilor ţărilor membre OPEC și UNFCCC, precum și un discurs de bun-venit al Președintelui Turciei
• Pe parcursul a 4 zile, vor fi dezbătute teme importante cum ar fi “furtuna” globală a cotațiilor mărfurilor, modele inovatoare de afaceri, stocarea energiei și vor avea loc dialoguri la nivel ministerial privind tranziția și integrarea regională
• A patra zi a Congresului va fi deschisă de o serie de lideri africani în domeniul energiei, care vor să asigure un viitor energetic sustenabil pentru Africa

ISTANBUL – Cea de-a 23-a ediţie a Congresului Mondial al Energiei, care va avea loc la Istanbul între 9 și 13 octombrie 2016, prezintă principalele teme ale programului său oficial. Principalele sesiuni se vor referi la teme cum ar fi adaptarea la condițiile dificile pe piața materiilor prime și impactul acordului COP21 asupra domeniului energiei. Vor fi susţinute discursuri de către  lideri importanți ca Jean-Bernard Levy, Președinte și CEO al EDF; Amin H. Nasser, CEO al Saudi Aramco; Zhenya Liu, președinte al SGCC; Johannes Teyssen, CEO al E.ON; Strive Masiyiwa, CEO al Econet, precum și Ben van Beurden, CEO al Shell. 

Pe parcursul celor patru zile vor fi abordate cele mai importante teme cu care se confruntă întreaga comunitate globală a liderilor din energie, în procesul de tranziție către un viitor energetic cu o amprentă redusă de carbon. Discuțiile vor acoperi o gamă variată de teme, de la modele de afaceri inovatoare care modeleaza revoluția în electricitate, până la acțiunile necesare pentru a atinge obiectivele viitorului în energie.

Fiecare zi a Congresului va fi dedicată unei teme: ziua 1 – Viziune și scenarii pentru viitor; ziua 2 – Identificarea oportunităților de afaceri, resurse și tehnologii; ziua 3 – Trilema energiei; ziua 4  este dedicată Africii și rolului său în asigurarea unui viitor stabil în energie.

Lucrările Congresului Mondial al Energiei vor debuta luni, 10 Octombrie, cu o alocuțiune specială a Prim-Ministrului Turciei, Ahmet Davutoglu, urmată de sesiunea de deschidere, cu Fatih Birol, Director Executiv al Agenției Internaționale a Energiei; Isabelle Kocher, CEO adjunct și Chief Operating Officer ENGIE și Guler Sabanci, Președinte și Managing Director al Sabanci Holding, care vor discuta provocările globale ale marii tranziții în energie având ca orizont anul 2060.

Christoph Frei, Secretar General al Consiliului Mondial al Energiei, a declarat: “Ne aflăm foarte aproape de o mare tranziție în energie. Întrucât companiile și guvernele vor aborda teme cum ar fi impactul prețului mărfurilor, dinamica energiilor regenerabile, volatilitatea prețurilor certificatelor de emisii CO2, integrarea Chinei și Indiei în instituțiile internaționale din domeniul energiei și o nouă atitudine în privința inovării, este evident că acest Congres nu evită deciziile dificile. Evenimentul din acest an reprezintă platforma perfectă pentru comunitatea globală, care se reunește pentru a configura piața viitorului”.

Hasan Murat Mercan, Președinte al Comitetului Turc al Consiliului Mondial  al Energiei, a afirmat: “Anvergura și experiența vorbitorilor cheie sunt de excepție, și suntem încântați să putem ura bun venit Miniștrilor și Șefilor de stat, precum Rainer Baake, Secretar de Stat în Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie, care va conduce lucrările în a treia zi a Congresului – Trilema Energiei: Soluții Strategice pentru Asigurarea Prosperității. Este un eveniment de la care comunitatea globală a energiei nu poate lipsi pentru că fiecare participant are o temă de interes şi ceva de aflat prin participarea sa la acest Congres”.

Cea de-a 23-a ediţie a Congresului Mondial al Energiei se va desfășura sub patronajul Președintelui Republicii Turcia, Excelența Sa Recep Tayyip Erdoğan, care se va adresa personal celor 10,000 de importanți delegați din domeniul energiei și la va ura bun venit la Istanbul, un oraș cu îndelungată istorie.

Pentru mai multe informații despre Congres și pentru a citi programul, vă rugăm să accesați: //www.wec2016istanbul.org.tr/.

Despre Consiliul Mondial al Energiei

Fondat în 1923, ConsiliulMondial al Energiei este singurul forum global pentru dezbatere și implicare reală în realizarea unui viitor sustenabil în domeniul energiei. Rețeaua noastră de 93 de comitete naționale reprezintă peste 3.000 de organizații, incluzând guverne, companii și instituții cu expertiză. Misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea energetică durabilă și  utilizarea surselor de energie în beneficiul tuturor. Congresul Mondial al Energiei este cea mai importantă reuniune pe teme de energie la nivel global. Mai multe informații puteți regăsi la www.worldenergy.org; @WECouncil.

Despre Congresul Mondial al Energiei

Congresul Mondial al Energiei, organizat la fiecare trei ani, a devenit încă din 1923 principalul forum global de dezbatere pentru lideri interesați de soluții la problemele energiei. Pe lângă dezbateri, evenimentul reprezintă o ocazie pentru companii de a-și prezenta tehnologiile și de a explora oportunități de afaceri.

Pentru informații și înregistrare la Congresul Mondial al Energiei 2016, vă rugăm să accesați: //wec2016istanbul.org.tr/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *