metalshow

Confort, eficienta, design, usurinta de a conduce

Noua generaţie Mercedes-Benz Viano
· Interior: confort şi manevrabilitate mai avansate ca niciodată
· Noul sistem de suspensie îmbină confortul la rulare, usurinţa de a conduce şi siguranţa activă
· Motorizare: tehnologia eco BlueEFFICIENCY
· Noul design evidenţiază caracterul independent

Noua generaţie Mercedes-Benz Viano ridică nivelul de referinţă al confortului, calităţii materialelor şi al eficienţei în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare. Interiorul optimizat al habitaclului şi al compartimentului pentru pasageri redefineşte standardele, lucru valabil şi în cazul noilor motorizări, mai eficiente. Tehnologia unică BlueEFFICIENCY, ca dotare standard, asigură maximizarea eficienţei consumului de combustibil şi minimizarea impactului asupra mediului. Noul sistem de suspensie oferă confort, usurinţă sporită în timpul şofatului şi siguranţă activă. În procesul de restilizare au fost preluate elemente din actuala gamă de autoturisme Mercedes-Benz, conferindu-i unicitate noului model.

Interiorul: confort şi manevrabilitate mai avansate ca niciodată

Noile tipuri de tapiţerie îmbunătăţesc aspectul lui Viano şi perfecţionează funcţionalitatea întâlnită la modelele precedente. Un element specific este sistemul impresionat de iluminare, bazat pe un nou concept de iluminare a compartimentului pentru pasageri. Acesta prevede lămpi individuale pe bază de LED precum şi unităţi de fibră optică, intensitatea întregului sistem putând fi reglată după preferinţe. Noile dotări opţionale, cum ar fi sistemul de divertisment din bancheta din spate, sporesc confortul pasagerilor în călătorii. Atât şoferul, cât şi pasagerii se bucură de confortul noilor scaune cu tapiţerie restilizată. Modernizarea habitaclului include printre altele noi butoane de control şi un volan multifuncţional cu patru spiţe. Toţi pasagerii se bucură de nivelul considerabil diminuat al zgomotului.

Noul sistem de suspensie combină confortul la rulare, uşurinţa de a conduce şi siguranţa activă

Nucleul noii suspensii include o combinaţie între confortul la rulare, usurinţa de a conduce şi siguranţa activă care duc siguranţa manevrării şi confortul într-o nouă dimensiune. Atât axa din faţă, cât şi cea din spate au fost modificate în detaliu şi au fost personalizate pentru fiecare model în parte. În consecinţă, manevrarea este precisă, previzibilă şi sigură, oferind în acelaşi timp de performanţă deosebită în ceea ce priveşte confortul, rularea şi zgomotul.

Sistemul de transmisie: tehnologia BlueEFFICIENCY extrem de precisă şi economică

Eficienţa excepţională, cantităţile reduse de emisii poluante şi consumul mic de combustibil sunt cheia noului sistem de transmisie. Pentru fiecare versiune, Viano răspunde reglementărilor EU 5 cu privire la emisiile de gaze. Emisiile de CO2 şi consumul de combustibil pot fi reduse cu până la 15 procente în comparaţie cu modelele precedente, luând în considerare cifrele statistice.

În paralel cu ingineria sofisticată a generaţiei actuale de motoare Mercedes-Benz de patru, respectiv şase cilidri, rezultatul este generat de tehnologia BlueEFFICIENCY, dotare standard a noului Viano. Aceasta include activarea la comandă a majorităţii mecanismelor, un sistem start/stop ECO şi anvelope optimizate. Noua transmisie cu şase viteze, în combinaţie cu toate motoarele diesel de patru cilindri, contribuie la reducerea emisiilor şi consumului de combustibil. Cele şase trepte de viteză permit o tracţiune excelentă la viteze mici şi turaţii mari, reducând consumul de combustibil.

Motoarele silenţioase de patru, respectiv şase cilindri, diesel şi pe benzină variază de la 100 kW (126 CP) la 190 kW (258 CP).

Noul design evidenţiază caracterul independent

În ceea ce priveşte exteriorul, noua generaţie Mercedes-Benz Viano se diferenţiază de modelele precedente prin noul design distinctiv al farului, care aminteşte de actuala gamă de autoturisme Mercedes-Benz, precum şi prin modernizarea părţii din spate. Aceste detalii îi conferă noului Mercedes-Benz Viano un caracter mai independent ca niciodată.

Mai multe detalii despre Mercedes-Benz se găsesc la adresele www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Stuttgart / Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *