free download 78 travel guides written by experts

Conferintele de Craciun in Romania

Luni, 8 decembrie, ora 18.30, are loc la Ateneul Român cea de A Doua Conferință de Crăciun, From Here to Eternity (De aici spre eternitate), prezentată de Profesorul JOSEPH SILK, Membru al Royal Society.

Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al A.S. Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României. Conferința de Crăciun 2014 este organizată de Institutul de Fizică Atomică, Filarmonica „George Enescu”, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și Clubul Rotary București-Curtea Veche, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii, a British Council și a Ministerului Educației Naționale.

Inițiate de marele fizician Michael Faraday în anul 1825, Conferințele de Crăciun s-au desfășurat neîntrerupt până în ziua de astăzi la Royal Institution, Londra, cu excepția a doar câțiva ani în timpul celui de al doilea Război Mondial. Anul trecut, România a devenit prima țară în afara Marii Britanii care organizează acest mare eveniment anual, desfășurat totdeauna la începutul lunii celor două mari sărbători care încehei fiecare an: Ziua Națională a României și Crăciunul. Profesorul Silk, unul dintre cei mai importanți cosmologi și astrofizicieni contemporani, profesor la Institut d’Astrophysique de Paris, Université Pierre et Marie Curie, Homewood Professor of Physics and Astronomy, Johns Hopkins University, Emeritus Fellow of New College, Oxford. Activitatea sa de cercetare este dedicată în cea mai mare parte Cosmologiei și Astrofizicii Particulelor, domeniile sale predilecte fiind CMB – Radiația Cosmică de Fond („relicva” Big Bang-ului), formarea galaxiilor și Dark Matter – materia întunecată. A publicat peste 700 de lucrări științifice dar și o serie de cărți dedicate unor largi audiențe și devenite imediat best-seller-uri: "The Big Bang", "On the Shores of the Unknown: A Short History of the Universe", "Cosmic Enigmas" și "The Infinite Cosmos". În anul 2011 a primit Premiul Balzan pentru cercetările sale asupra Universului timpuriu. Este Fellow al American Physical Society și al Academiei Americane de Arte și Științe, Membru de Onoare al Societății Franceze de Fizică. Joseph Silk este considerat ca fiind cel care a determinat transformarea cosmologiei într-o știință de înaltă precizie. Lui i se datoresc de asemenea progrese importante ale primelor studii care au încercat să lămurească înțelegerea Materiei Întunecate, făcând posibile experimente de mare anvergură cu noi tipuri de telescoape.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român. Pret bilete categoria I – 25 de lei, categoria a II-a – 20 de lei. Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00 Telefon: 021.315.68.75 Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.

Bucuresti, 04.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *