free download 78 travel guides written by experts

Conferința TED 2018 – The Age of Amazement se vede live la Cinemateca Eforie din București

TEDxBucharest va transmite live una dintre sesiunile cele mai interesante din cadrul conferinței TED 2018 – The Age of Amazement, care are loc timp de 5 zile, anul acesta, la Vancouver.

Transmisiunea în direct va urmări discursurile a 9 vorbitori printre care se numără Reed Hastings, cofondator și CEO al Netflix, Mark Pollok, prima persoană cu deficiență de vedere care a terminat o cursă la Polul Sud sau John Doerr care a fost investitor și membru în board-ul Google și Amazon.

Fanii discursurilor TED vor putea lua parte, la București, la transmisiunea live a sesiunii 11 din cadrul evenimentului TED2018, desfășurat în Vancouver. Acesta vizionare are loc pe 14.04, de la ora 18:00, la Cinemateca Eforie, și are loc în cadrul evenimentului TEDxBucharestLive, singurul eveniment din România, în cadrul căruia se poate vedea în direct o parte din conținutul evenimentului TED2018. De asemenea, evenimentul este primul din suita evenimentelor TEDxBucharest din acest an.

TEDxBucharest logo

Participanții vor avea parte de discursuri în premieră, marca TED, care aduc în prim plan evoluțiile cheie ce ne conduc spre viitor, de la dezvoltarea tehnologiei, la noile forme de creativitate sau la susținători curajoși ai schimbării sociale. Evenimentul este, de asemenea un foarte bun prilej de networking și dezbateri pentru TEDsteri (fani ai fenomenului TED).

Vorbitorii prezenți pe scenă sunt oameni care conturează ideile care ne fac să privim spre viitor:

Reed Hastings este cofondator și CEO al Netflix și membru în board-ul Facebook. Hastings are o activitate intensă în domeniu educației, activând ca membru în mai multe grupuri de susținere a inițiativelor pentru educație, activând și ca profesor de matematică în Peace Corps, predând matematică elevilor de liceu din Swaziland.

Mark Pollok este prima persoană cu deficiență de vedere care a terminat o cursă la Polul Sud. La vârsta de doar 34 de ani, Pollock a suferit un accident, suferind o paralizie în urma unei căderi de la etajul doi al unei clădiri. De atunci, împreună cu logodnica sa, Simone George, susține activ căutarea unui remediu contra paraliziei, dedicându-și întreaga activitate inovării din domeniul medical. A fost numit Young Global Leader în cadrul Fondului Monetar Internațional și ambasador Wings for Life și a pus bazele Run in the Dark, o serie de evenimente dedicate alergării. Este personajul central al documentarului Unbreakable.

Gary Liu este CEO al South China Morning Post, publicație cu o tradiție de mai bine de un secol. Gary și-a format experiența în zona media, în Statele Unite, punând bazele unui start-up, Digg, ce a ajuns o platformă de știri, bazată pe date exacte și concise.

John Doerr, cu o experiență de peste 37 de ani în care a ajutat antreprenori să-și depășeasă limitele și să-și concretizeze ideile, este inginer și cel care a pus bazele platformei whatmatters.com, spațiu virtual de împărtășire de povești inovatoare de succes. Doerr a fost investitor și membru în board-ul Google și Amazon și momentan este implicat, alături de antreprenori sociali, în campanii privind educația publică, fenomenul încălzirii globale, cel al sărăciei și alte domenii care sunt de interes global, în momentul de față.

A Tribe Called Red, un grup de DJ canadieni, sunt un colectiv de artiști urbani, ce aduc în prim plan cultura indigenă contemporană, celebrând-o în toată complexitatea ei. DJ NDN, Bear Witness și 2oolman s-au format în 2008 sub numele de ATCR, venind cu un impact social în societatea canadiană, împreună cu mișcarea pentru drepturi a aborigenilor, numită Idle No More. Lucrările lor sunt inspirate de hip hop-ul modern, cu sound-ul unor instrumente autentice, cum sunt tobele powwow, totul fiind integrat cu un beat electronic.

Walter Hood este fondatorul și directorul de creație a Hood Design Studio, din Oakland, California și profesor în cadrul Universității din California, Berkeley. Studioul pe care îl conduce și-a propus să vină cu o abordare creativă a spațiilor urbane, de la design la producție. Lucrările lor se integrează în spațiul public și sunt gândite special pentru a pune în valoare atributele care altfel ar putea trece neobservate sau care au nevoie de o reinventare.

Simone George, avocat pentru drepturile omului, lucrează activ cu copii și femei victime ale violenței și ale abuzului și este activ implicată în găsirea unui remediu contra paraliziei. Puternic influențată de drama logodnicului său, Mark Pollock, Simone George și-a pus întreaga activitate în seama conturării unei lumi mai bune. Este cofondatoare a Safe World Summit, pentru a susține leadershipul, aducând împreună activiști importanți, la nivel global. Împreună cu Pollock, este personaj central al documentarului Unbreakable.

Ingrid Fetell Lee, cu o experiență de mai bine de 12 ani în design și branding, este fondatoarea blogului The Aesthetics of Joy, încurajând oamenii să-și îmbunătățească viața și să îi aducă mai multă bucurie, prin design. Lee este director de design în cadrul IDEO, creator de campanii pentru Target, PepsiCo, American Express, Departamentul de Stat al SUA și alții.

Baratunde Thurston se autointitulează comedian futurist, deoarece mereu s-a văzut ca fiind cu un pas în viitor și este conștient de abilitatea sa de a vedea totul printr-o lentilă a umorului. Thurston folosește povestirile și sketch-urile comice pentru a comunica idei complexe și a milita pentru o lume mai bună. Este parte din MIT Media Lab și TED, folosindu-se de toate pârghiile pentru a-și duce misiunea de a crea o lume mai bună mai departe. I-a pregătit pe cei mai buni din redacția The Onion, The Daily Show sau, spune el cu un ton umoristic, pe cei mai buni din conducerea SUA.

Mai multe știri despre eveniment, despre bilete, precum și despre organizație, găsiți pe www.tedxbucharest.ro, pagina de FB www.facebook.com/TEDxBucharest.community, precum și pe site-ul conferinței TED, https://ted2018.ted.com/program, unde pot fi găsite mai multe detalii despre speakeri.

Despre TEDxBucharest

TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care doresc să împărășească experiența de tip TED. Chiar de la început, din anul 2009, TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei globale. Pentru mai multe informatii accesaţi www.tedxbucharest.ro şi pagina de FB www.facebook.com/TEDxBucharest.community.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *