Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Conferinta de presa extraordinara

Miercuri, 13 mai, ora 12.00

Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati – EDUGATE, in parteneriat cu Blocul National Sindical, EDU CER si Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii va invita miercuri, 13 mai 2009, la o conferinta de presa extraordinara in care va fi facut public un pachet de opt proiecte de legi ce ar putea reforma din temelii sistemul de educatie din Romania.
 
Expertii societatii civile au analizat timp de trei ani problemele cu care se confrunta invatamantul romanesc, au studiat sistemele de educatie din tari care inregistreaza performante deosebite si au gasit varianta de reforma cea mai potrivita pentru Romania. Pachetul de opt legi ce va fi prezentat in cadrul conferintei de presa de miercuri ar putea transforma sistemul de invatamant din Romania intr-unul de talie europeana – modern, interactiv, orientat pe calitatea educatiei, corelat cu cerintele pietei muncii si axat pe principiul recunoasterii si recompensarii corecte a performantei.

Dupa lansarea publica a acestor propuneri, reprezentantii EDUGATE, BNS, EDU CER si FRPC vor inainta proiectele de legi Guvernului Romaniei, partidelor politice, membrilor Parlamentului si organizatiilor societatii civile, incercand sa obtina sustinere din partea acestora pentru a le transforma din idee in reforma concreta.

Mai multe informatii pe acest subiect vor fi facute publice in cadrul conferintei de presa din data de 13 mai 2009, ora 12.00, sala de sedinte a Blocului National Sindical (Splaiul Independentei nr. 202A, etaj 5, sector 6, Bucuresti).

Conferinta va fi sustinuta de
· Florin Colceag – Presedinte EDUGATE
· Marian Stas – Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership
· Stefan Vlaston – Presedinte Asociatia EDU CER
· Nicolae Dragulanescu – profesor universitar dr., Secretar general – Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii
· Radu Cornel – profesor universitar, Universitatea Bucuresti
· Dumitru Costin – Presedinte BNS

Cele opt propuneri legislative:
· Legea invatamantului superior
· Legea invatamantului preuniversitar
· Legea calitatii in invatamantul superior
· Statutul personalului didactic
· Legea descentralizarii in educatie
· Legea formarii continue
· Legea educarii pentru copiii cu nevoi speciale
· Organigrama functionala a Ministerului Educatiei

Bucuresti, 11.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *