free download 78 travel guides written by experts

Conferinţa CEE-SPI la a doua editie, in Budapesta

Urmând prima ediţie de mare succes din 2007, KUGLER MAAG  organizează pentru al doilea an consecutiv, CEE-SPI, conferinţa Central şi Est-Europeană în domeniul dezvoltării sistemelor software (SPI).  Evenimentul se va desfăşura între 4-5 noiembrie 2008, la Budapesta. Prima ediţie a conferinţei, organizată la Cracovia, a numărat mai mult de 90 de participanţi din sectoarele de finanţe, telecomunicaţii şi industria auto, din numeroase ţări din Centrul şi Estul Europei, incluzând Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, România, Ungaria şi Rusia. Participanţii au fost atraşi de programul conferinţei, care a cuprins o serie de prezentări susţinute de experienţa unui număr reprezentativ de companii multinaţionale (Motorola, Siemens), precum şi a firmelor mici și mijlocii din regiune.

Ediţia 2008 a conferinţei CEE-SPI va cuprinde o serie de prezentări interesante despre experienţa participalnţilor bulgari, germani, maghiari, români, ruşi şi turci privind SPI. Reprezentanţii  companiilor care fac parte din sectoarele auto, bancar, telecomunicaţii ( HP, Motorola, Sabre Holdings şi Thyssen Krupp Presta) îşi vor împărtăşi experienţa privind particularităţile dezvoltării software-ului din domeniul reprezentat.

Participanţii vor putea lua parte la sesiunile focusate asupra a două dintre subiectele de mare actualitate: „Dezvoltare agilă şi CMMI (Capability Maturity Model Integration): complementare sau contradictorii?”, respectiv „Dezvoltarea procesului software într-un mediu multi-model”.

Datorită nivelului ridicat de educaţie şi calitate a inginerilor software central şi est-europeni, în regiune s-au înfiinţat multe centre de cercetare şi dezvoltare de către companiile multinaţionale, iar firmele locale manifestă o tendinţă ascendetă în a-şi vinde serviciile în străinătate (dezvoltări Nearshore, IT outsourcing). Însă oamenii high class constituie doar unul dintre factorii principali în proiectele finalizate cu succes. Nivelul de capabilitate ale sistemelor software unei companii influenţează substanţial evoluţia business-ului acesteia. „Competitorii” regiunii Europei Centrale şi de Est se preocupă de de mulţi ani de îmbunătăţirea calităţii sistemelor software.  

Conferinţa serveşte ca forum pentru firmele din regiunea central şi est europeană, pentru a-şi împărtăşi experienţa legată de dezvoltarea nivelului de capabilitate al sistemelor software. De asemenea, va contribui la ridicarea nivelului de cunoştinţe despre necesitatea proceselor mature, ca o armă în marea competiţie a dezvoltării software-ului.

„Dezvoltarea sistemelor software are o importanţă tot mai mare în competiţia firmelor central şi est europene cu țări precum India şi China. Companiile multinaţionale care doresc să folosească outsourcing-ul, precum şi cele care cumpără software folosesc tot mai mult modele  precum CMMI sau SPICE pentru a estima riscul legat de producători. De aceea, tot mai multe firme din regiune îşi dezvoltă sistemele software şi doresc să le certifice. Având în vedere aceste aspecte, anul acesta ne aşteptăm la un număr şi mai mare de participanţi, deoarece programul conferinţei este atractiv şi la ordinea zilei” – a declarat Christophe Debou, organizatorul principal a conferinţei, şeful diviziunii est-europene din cadrul KUGLER MAAG CIE.

Bucuresti, 02.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *