free download 78 travel guides written by experts

Condus sustenabil pe un traseu de vis: MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid

O versiunea exclusivă a modelului MINI Cooper S E Countryman ALL4 va porni într-o călătorie lungă din America de Nord până în Ţara de Foc. Automobilul va fi prezentat la ediţia 2018 a Salonului Auto Internaţional de la New York

Bucureşti/München/New York. În cadrul Salonului Auto Internaţional de la New York (30 martie-8 aprilie 2018), mobilitatea electrică în stilul MINI va cuceri un nou teritoriu prin prezentarea unui model exclusiv, conceput special pentru trasee extrem de provocatoare. Cu susţinerea primită din partea primului automobil plug-in hybrid al mărcii, MINI Countryman Panamericana a fost creat pentru un turneu pe distanţă mare, din America de Nord până în Ţara de Foc, pentru a prezenta puterea şi rezistenţa celui mai mare model al mărcii.

MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid

Farurile suplimentare, pneurile cu posibilitate de rulare în situaţii de urgenţă şi şina de pe acoperiş pentru transportul unei roţi de rezervă vor face ca modelul compact cu cinci uşi să fie pregătit perfect pentru călătorie. Bazat pe MINI Cooper SE Countryman ALL4, modelul special beneficiază de puterea şi versatilitatea combinate ale celor două motoare, fiind sportivul de anduranţă perfect pentru aventura Panamericană.

Trei modele MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid vor aborda traseul intercontinental de pe cea mai lungă legătură de la nord la sud. Ele vor demonstra fiabilitatea şi performanţa pe distanţe lungi ale tehnologiei plug-in hybrid utilizată la MINI Cooper S Countryman ALL4.

Propulsia plug-in hybrid a modelului MINI Cooper SE Countryman ALL4 are o contribuţie semnificativă la reducerea emisiilor CO2 în trafic, chiar şi dincolo de mediul urban. Cu o autonomie de până la 40 de kilometri, poate ieşi din zona citadină şi rămâne complet electric pe trasee mai lungi.

Interacţiunea coordonată inteligent între propulsia electrică şi motorul termic combină posibilitatea unui condus fără emisii locale cu libertatea unei autonomii mari oferită de un automobil cu propulsie convenţională.

Panamericana, cunoscută şi ca Autostrada Pan-American, Ruta Panamericana sau Interamericana în funcţie de regiune şi de limba vorbită, conectează statul american Alaska cu Ţara de Foc din Argentina şi acoperă un traseu de aproape 25.750 de kilometri între cel mai nordic punct şi cel mai sudic punct. Atât în America de Nord, cât şi în cea de Sud, numeroase intersecţii şi trasee alternative fac parte din reţeaua de drumuri Panamericana, acoperind o distanţă totală de peste 48.000 de kilometri. În zona de graniţă dintre Panama şi Columbia, continuarea călătoriei se face prin traversare cu un bac, pentru că o secţiune planificată iniţial să aibă o lungime de aproximativ 90 de kilometri, printre altele pentru protejarea zonei de pădure tropicală, nu a fost finalizată. Călătoria pe drumul istoric de vis duce prin diferite zone climatice, junglă deasă şi pasuri montane înalte provocatoare. Pe lângă autostrăzile bine dezvoltate, drumurile de macadam şi pasurile montane înguste fac parte din reţeaua de trasee cu care se vor confrunta cele trei MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid.

MINI Cooper S Countryman ALL4 oferă cinci locuri full-size, un portbagaj cu spaţiu generos şi numeroase dotări de confort, asigurând o călătorie plăcută pe orice suprafaţă. Cele două motoare generează o putere combinată de 165 kW/224 CP. Controlul precis al interacţiunii dintre putea faţă şi cea spate, acţionată de motorul electric, asigură şi o tracţiune integrală inteligentă. De la drumuri ploioase până la suprafeţe cu nisip, macadam sau pasuri montane acoperite de zăpadă, MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid le va parcurge pe toate. Imagini din timpul călătoriei vor fi disponibile prin contul Instagram MINI News: www.instagram.com/mini.news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *