free download 78 travel guides written by experts

Conducerea TVR s-a intalnit cu reprezentanti ai mass-media din Republica Moldova

Conducerea televiziunii publice s-a întâlnit astăzi, 13 iulie, cu reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic şi cu foşti deţinuţi politici ai regimului de la Tiraspol din Republica Moldova.

Cu acest prilej, s-a discutat despre situaţia presei de la Chişinău şi eforturile depuse de Televiziunea Română pentru ca cetăţenii din ţara vecină să aibă acces la programele TVR. ,,Televiziunea publică a acordat întotdeauna o atenţie specială colaborării cu instituţiile media din Republica Moldova. TVR a făcut toate demersurile pentru ca retransmisia programelor TVR 1 să nu fie întreruptă în Republica Moldova. Din păcate, eforturile noastre nu au avut succes, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului a scos la concurs frecvenţa pe care era retransmis TVR 1. Am contestat decizia CCA şi am parcurs toţi paşii legali în Republica Moldova, iar acum ne aflăm cu procesul la CEDO şi sperăm să avem succes", a spus Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR.

Pentru că procesele la CEDO durează, conducerea SRTv a căutat să asigure accesul telespectatorilor din statul vecin la programele TVR şi a luat legătura cu reţele de cablu. ,,Din păcate, foarte puţine societăţi s-au arătat interesate, iar altele au folosit programele noastre în alte scopuri, aşa că, am fost nevoiţi să stopăm retransmisiile respective", a mai spus Alxandru Sassu.

La întâlnirea de la sediul TVR, au fost discutate şi o serie de  propuneri prin care cetăţenii din Republica Moldova ar putea beneficia de programele TVR. În acest context, preşedintele SRTv a arătat toată deschiderea televiziunii publice din România către astfel de propuneri, precizând însă că totul depinde de cadrul legal existent.

Bucuresti, 13.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *