free download 78 travel guides written by experts

Concursul “Valorile comunitatii” a intrat in faza de jurizare

Concursul „Valorile comunităţii”, care se adresează celor 255 de localităţi rurale şi mic-urbane incluse în Proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, a înregistrat 35 de înscrieri și a intrat în faza de jurizare. Juriul este format din Dacian Ciolos – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dragoș Pîslaru – director al Grupului de Economie Aplicată, GEA Strategy and Consulting, Dumitru Sandu – sociolog, expert în dezvoltare comunitară, Gabriel Gherghescu – realizator emisiuni TV (Viaţa Satului, Descoperă Europa ta), Teodor Frolu – specialist comunicare DC Communication și Diana Voicu – director al Unității de Management a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere. Concursul va premia acele comunităţi care îşi identifică trei domenii de excelenţă, potențiale motoare de dezvoltare locală, şi demonstrează că pot capacita cât mai mulţi membri ai comunităţii pentru valorificarea lor. Localităţile câştigătoare vor fi prezentate într-o serie de documentare TV care vor arăta cum se pot transforma „valorile comunităţii” în adevărate exemple de urmat. Filmele vor fi prezentate la TVR1 în primăvara anului 2009.

Vor câştiga localităţile care vor dovedi că au găsit punctele tari pe care se pot sprijini în lansarea unor proiecte concrete, care să reprezinte coordonate ale strategiei de dezvoltare locală pe termen mediu şi lung a comunităţii. Criteriile de evaluare sunt următoarele: implicarea autorităţilor locale, originalitatea ideilor, capacitatea acestora de a genera dezvoltare și potențialul impact local/regional al materializării unor proiecte bazate pe domeniile identificate.
Acest concurs nu este un apel de proiecte şi nu acordă finanţare.

Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC) este un proiect realizat de MCTI, finanţat de Guvernul României printr-un împrumut acordat de Banca Mondială, şi are un buget de 69.4 milioane de dolari. Scopul proiectului este de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect au fost înfiinţate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL). Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.

Proiectul EBC a fost medaliat de Comisia Europeană la concursul e-Inclusion Awards 2008, la secţiunea incluziune geografică.

Bucuresti, 16.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *