free download 78 travel guides written by experts

Concursul national „Coltul Verde din scoala mea” isi premiaza castigatorii

Concursul național “Colțul Verde din școala mea”, lansat în septembrie 2011 de Asociația Recolamp şi Asociaţia Ecoteca cu susţinerea Ministerului Mediului și Pădurilor și a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, anunţă lista celor 35 de şcoli care vor fi premiate pentru că au construit cele mai ingenioase puncte de colectare a deşeurilor.

Concursul a avut loc în perioada 27 septembrie – 04 noiembrie 2011 şi s-a adresat tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar din România care au dorit să îşi amenajeze în incinta şcolii, cu ajutorul propriilor elevi, un Colţ Verde. Acest spaţiu nu este nimic altceva, ca funcţionalitate de bază, decât un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile. Creativitatea şi imaginaţia elevilor au trebuit să iasă la suprafaţă şi să transforme Colţul Verde într-o manifestare artistică cu temă ecologică. De la desene, picturi, pliante, fotografii şi afişe, până la figurine, colaje sau sculpturi, „Colţul Verde din şcoala mea” a exprimat viziunea elevilor asupra importanţei protecţiei mediului şi a colectării selective a deşeurilor.

„Implicarea şi entuziasmul elevilor şi profesorilor coordonatori au fost absolut impresionante. Alături de ceilalţi membri ai juriului – reprezentanţi ai celor celor două ministere care au susţinut acest program, cu toţii am avut o sarcină foarte dificilă în a desemna câştigătorii. Îi felicităm pe cei care au participat la proiect și îi încurajăm să se implice în continuare în proiecte de educaţie ecologică!” a declarat Roxana Șunică, Director Marketing Recolamp.

Concursul s-a desfășurat pe platforma www.coltverde.ro/cvsm, unde s-au înscris 549 de şcoli, din care 335 au depus proiecte eligibile. Pentru a intra în cursa pentru premii, o şcoala trebuia să răspundă unui set de întrebări despre protecţia mediului, să realizeze un Colţ Verde, să trimită poze cu acesta şi să alcătuiască o scurtă descriere.

În funcție de punctajele obţinute la capitolele: creativitate, descriere, funcționalitatea Colțului Verde, dar şi a punctajului obţinut la chestionar, a fost desemnată câte o instituţie de învăţământ câştigătoare pentru primele trei locuri ale clasamentului, au fost acordate un premiu special de către Recolamp pentru şcoala care a manifestat o atenţie deosebită faţă de colectarea selectivă a deşeurilor de surse de lumină şi 30 de menţiuni. De asemenea, cele mai multe voturi online acordate de către vizitatorii site-lui campaniei au desemnat şcoala câștigătoare la categoria Premiul Publicului.

Câștigătorii sunt:

Premiul I – Grupul Școlar de Construcții “Kós Károly”, Harghita
//www.coltverde.ro/cvsm/detalii/395

Premiul al II-lea – Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoş", Satu Mare
//www.coltverde.ro/cvsm/detalii/449

Premiul al III-lea – Grup Şcolar "Traian Vuia", Mureș
//www.coltverde.ro/cvsm/detalii/54

Premiul Special Recolamp – Liceul Teoretic “Peciu Nou”, Timiș
//www.coltverde.ro/cvsm/detalii/352

Premiul publicului – Şcoala cu clasele I-VIII Câmpeni, Alba
//www.coltverde.ro/cvsm/detalii/150/

Lista completă a câştigătorilor poate fi găsită pe site-ul concursului www.coltverde.ro/cvsm, iar premiile oferite constau în produse electrice şi electronice – dotări utile instituţiilor de învăţământ.

Bucuresti, 17.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *