free download 78 travel guides written by experts

Concursul „Juvenes Translatores”:

Comisarul european Androulla Vassiliou premiaza cea mai buna tanara traducatoare din Romania

Cei 28 de câștigători ai concursului anual pentru tinerii traducători „Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană, își vor primi trofeele din partea dnei Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, în cadrul unei ceremonii organizate la Bruxelles marți, 8 aprilie. La concurs au participat peste 3.000 de elevi în vârstă de 17 ani, reprezentând licee din toate statele membre ale UE, pentru fiecare stat membru fiind desemnat câte un singur câștigător.

În acest an, România va fi reprezentată de către Andreea Florina Săndiță, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, județul Olt. Andreea a avut la dispoziție două ore pentru a traduce un text de o pagină din limba engleză în limba română. Tema textului a fost cetățenia europeană, pentru a marca Anul european al cetățenilor. Combinația lingvistică a fost aleasă chiar de Andreea, din cele 552 de combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Lucrările au fost notate de către traducătorii Comisiei. Este pentru prima dată când printre câștigători se numără și un elev din Croația. Pentru mai multe detalii despre elevii câștigători și școlile din care provin, consultați IP/14/122.

Reprezentanta României va lua cuvântul în cadrul ceremoniei de premiere, care va avea loc la ora 12:15 (ora României) în clădirea Charlemagne a Comisiei Europene. La ora 15:30, premianții se vor strânge în fața clădirii Berlaymont pentru a face o fotografie de grup. Cei de acasă o vor putea urmări pe Andreea în direct pe pagina de internet a concursului.

Pagini Utile

Bucuresti, 07.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *