free download 78 travel guides written by experts

Concursul de reciclare “Laptele scolar in viata mea” a premiat cele mai creative lucrari trimise

de elevii din toata tara

605 elevi din clasele I-VIII ale şcolilor din toată ţara au postat 1500 de poze pe site-ul www.laptescolar.ro

Concursul naţional pentru elevi “Laptele şcolar în viaţa mea” care s-a desfăşurat perioada 21 Noiembrie – 12 Decembrie la iniţiativa Tetra Pak şi cu participarea Ministerului Educaţiei şi FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură) şi-a desemnat câştigătorii, pe site-ul concursului, www.laptescolar.ro.

În perioada concursului, 605 de utilizatori şi 1500 de poze au fost înregistrate pe site, iar 702 dintre cele mai creative poze au fost validate spre votare şi jurizare. Premiile concursului au fost gândite aşa încât să recompenseze atât creativitatea lucrărilor, cât şi să reprezinte un real şi modern ajutor pentru activităţile educaţionale ale elevilor. Astfel, în cadrul acestui concurs sunt acordate premii individuale membrilor celor trei echipe câştigătoare (biciclete), dar şi premii pe echipe constând în laptopuri, videoproiectoare şi aparate foto.

În urma jurizării, 3 dintre cele mai creative obiecte realizate din cutii de lapte au fost premiate şi postate pe site-ul concursului. Juriul a fost format din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, FAO şi Tetra Pak.

Astfel, premiul I a fost câştigat de elevii din clasa a II-a C ai Şcolii nr. 6 „Mihai Eminescu” din Vaslui, care au participat cu lucrarea „Fabrica de brazi”. Premiul doi, „Cana cu lapte”, a fost obţinut de elevii din clasa a V-a E ai Şcolii nr. 30 din Timişoara, iar premiul 3 a fost acordat pentru lucrarea „Brăduţul salvator ” realizată de elevii din clasa a VIII-a A ai şcolii din Moroieni, judeţul Dâmboviţa.

„Îi felicităm pe toţi participanţii, deoarece au realizat lucrări deosebit de frumoase, au lucrat în echipe şi ne-au arătat că îşi doresc să contribuie la protecţia mediului înconjurător. Ne bucurăm de atenţia acordată de copii pentru activităţile de reciclare şi în special de interesul manifestat faţă de concursul nostru; sperăm că acest interes să devină o obişnuinţă de la cele mai mici vârste. Dorinţa noastră este să încurajăm creativitatea copiilor, dar şi să îi ajutăm să îşi formeze o conduită pozitivă faţă de mediul înconjurător şi un stil de viaţă sănătos”, a declarat Daniela Cîrmaciu, Communication and Environment Officer, Tetra Pak Romania and Moldova.

Concursul s-a adresat tuturor elevilor din clasele I – IV şi V-VIII din toată ţara. În perioada concursului, elevii au fost invitaţi să realizeze obiecte decorative, din ambalaje de carton reciclabile, folosind cutii de lapte primite la şcoală sau aduse de acasă. Pentru a câştiga unul dintre premiile concursului, participanţii au fotografiat lucrările realizate şi au încărcat pozele pe site-ul www.laptescolar.ro.

Bucuresti, 14.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *