free download 78 travel guides written by experts

Concursul de Dramaturgie “100, 1.000, un milion de povesti” 2012 – editia a VI-a

Teatrul Ion Creangă împreună cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, secţia Dramaturgie şi critică teatrală, organizează cea de a VI-a ediţie a Concursului de dramaturgie „100, 1.000, un milion de poveşti”.

Teatrul Ion Creangă îşi propune, şi pe această cale, să stimuleze dramaturgia originală pentru copii, să sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-şi face cunoscute creaţiile pe scena unei instituţii profesioniste.

Textele dramatice prezentate în concurs trebuie să răspundă rigorilor tematice şi estetice pe care le impune orice teatru profesionist, ale cărui spectacole se adresează copiilor.

Regulament de participare:
Autorii vor trimite textele dactilografiate într-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu şi însoţite de un plic închis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Acelaşi motto, de pe pagina de titlu a piesei, va fi scris şi pe plicul închis, cu datele de identificare ale autorului.

Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administraţiei instituţiei: Teatrul Ion Creangă, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucureşti, cod 010325, până la data de 15 iunie 2012. Pe plicul în care este introdus manuscrisul se va face menţiunea Pentru concursul de dramaturgie „100, 1.000, un milion de poveşti”.
Nu se primesc în concurs dramatizări; nu pot participa la competiţie piesele care au fost aduse la cunoştinţa publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa câştigătoare a concursului, piesă care va fi achiziţionată de Teatrul Ion Creangă şi va fi inclusă în repertoriul stagiunilor următoare.

De asemenea, juriul va nominaliza, dintre textele dramatice înscrise în Concurs, un număr de 2 piese care, împreună cu piesa câştigătoare a Concursului, vor fi publicate într-un volum de teatru pentru copii.

În cadrul celei de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii, „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, Festival organizat de Teatrul Ion Creangă, în Bucureşti, în perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2012, se va lansa volumul de teatru; piesele incluse în volum vor fi reprezentate ca spectacole – lectură, în premieră, de către actorii Teatrului Ion Creangă, în şcoli din Bucureşti.

Bucuresti, 06.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *