PR Summit 2021

Concursul de debut „I.P. Culianu”, editia a III-a

organizat de Editura Polirom, si-a desemnat cistigatorul

Cistigatorul editiei 2007 a Concursului „I.P. Culianu” este Daniel Farcas, doctor in Filosofie medievala al Universitatilor Paris IV-Sorbonne si „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, cu lucrarea Meister Eckhart. Misticul din causul ochiului. Premiul este in valoare de 1.000 euro, manuscrisul urmind sa fie publicat la Polirom. Concursul de debut „I.P. Culianu” se organizeaza anual, premiul fiind acordat celei mai interesante lucrari din domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalitati, antropologie, stiinte socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, stiinte politice, studii de gen, asistenta sociala), comunicare, relatii publice, studii media.
Cistigatorii editiilor anterioare au fost: Adela Toplean, Liviu Bordas, Gabriel Troc, Catrinel Popa si Lucia Simona Dinescu. Juriul concursului este alcatuit din Tereza Culianu-Petrescu, Dan Petrescu, Liviu Antonesei si Silviu Lupescu.

Manuscrisele pentru editia a patra pot fi trimise pe adresa editurii pina la data de 31 octombrie 2008 (data postei). Plicul, pe care nu va fi mentionat numele expeditorului, trebuie sa contina un exemplar al manuscrisului insotit de un motto, cd-ul cu textul manuscrisului in Word si, intr-un plic sigilat inclus, motto-ul ales si CV-ul autorului.

Daniel Farcas (n. 1975, Oradea) a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii „Babes-Bolyai” si, ulterior, Facultatea de Litere, specializarea Filologie moderna si clasica (franceza-greaca veche), a aceleiasi universitati. A facut studii postuniversitare la Universitatea Paris I, specializarea Istoria filosofiei, si a beneficiat de burse si stagii de pregatire academica si de documentare in Franta. In ianuarie 2008 a obtinut titlul de doctor al Universitatii Paris IV-Sorbonne cu teza „Transcendentalul si discursul teologic. Metafizica si analogie la Albert cel Mare si Meister Eckhart” (coordonatori Jean-Francois Courtine si Andrei Marga). A publicat numeroase studii si articole in Studia Universitatis „Babes-Bolyai”, Caietele Echinox, Familia, Orma, Vatra, Verso s.a. si a colaborat in calitate de cercetator la elaborarea unor studii de specialitate. In prezent, este director executiv al Editurii Hypogrammos din Oradea.

Iasi, 30.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *