free download 78 travel guides written by experts

Concursul Cerbul de Aur 2009, preluat de televiziuni din Europa

Festivalul Cerbul de Aur 2009 marchează mai multe premiere. În acest an, Concursul Cerbul de Aur va fi transmis de mai multe televiziuni din Europa.

Televiziunea Română a semnat un contract cu Balkanika Music Television şi a făcut posibil ca, alături de români, concurenţii care vor urca pe scena din Piaţa Sfatului să poată fi urmăriţi şi de albanezi, bulgari, macedoneni, sloveni, sârbi, croaţi, muntenegreni, kosovari şi bosniaci. Balkaniaka MTV este o televiziune care emite în Albania, Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Kosovo, Bosnia şi România.

O altă premieră a acestei ediţii: transmisia în sistem High Definition (HD)! Festivalul Cerbul de Aur va putea fi urmărit în acest an şi pe TVR HD. Sistemul High Definiton se traduce printr-o dublare a rezoluţiei, o calitate superioară a imaginii şi o evidenţiere de cel puţin trei ori mai ridicată a detaliilor. Toate acestea sunt completate cu sunet surround, similar celui din cinematografe, iar rezultatul este o experienţă vizuală şi auditivă îmbogăţită, disponibilă în casa fiecărui telespectator care deţine echipamentele de recepţie necesare.

Festivalul Cerbul de Aur 2009, care se desfăşoară în perioada 2-7 septembrie, va fi difuzat integral pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, iar secţiunea de concurs şi pe Balkaniaka MTV, din ţările în care emite.

TVR Internaţional este recepţionat în Europa, Nordul Africii, Orientul Mijlociu, S.U.A., Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Ediţia 2009 a Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur va reuni anul acesta 25 de concurenţi din 18 ţări. Vedetele internaţionale invitate la Braşov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai susţine recitaluri trupe şi artişti români de mare valoare: Sistem, Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.  

Bucuresti, 27.08.2009
{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *