Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Concurs on-line cu premii: ‘Planeta esti TU!’

Ambasada britanică la București, Centrul de informare al ONU și British Council Romania lansează concursul on-line cu premii ‘Planeta ești TU!’.

Cei interesați se pot înscrie în concursul cu temă eco în perioada 12-29 noiembrie, cu răspunsul la întrebarea ‘Dacă ai fi Pământul pentru o zi, ce le-ai transmite oamenilor?’. Sunt acceptate o gamă largă de contribuții on-line, de la postări pe blog la materiale audio/video, fotografii sau prezentări PowerPoint.

Câștigătorul va fi anunțat în prima săptămână a lunii decembrie și va fi premiat cu un notebook și o excursie la Londra.

Cele mai bune contribuții vor ajunge pe masa summit-ului ONU de la Copenhaga (07-18 decembrie), unde se caută o soluție pentru a stopa încălzirea globală. Oamenii de știință avertizează că o creștere de peste 2 grade Celsius a temperaturii medii a Planetei va avea efecte catastrofale.

Concursul este parte a unei campanii de conștientizare pe problema schimbărilor climatice, derulată în România în preambulul Conferinței de la Copenhaga. În același context, Centrul de Informare al ONU a găzduit miercuri, 11 noiembrie, proiecția filmului ‘The Age of Stupid’ (Era Prostiei). Cel mai discutat documentar al anului, ‘The Age of Stupid’ proiectează o imagine a viitorului, în care schimbările climatice sunt ireversibile și au consecințe grave pentru umanitate.

O premieră în România, amprenta de carbon a evenimentul de difuzare a filmului a fost calculată simultan cu desfășurarea acestuia, prin intermediul unui program on-line de inspirație britanică realizat de organizația neguvernamentală Generația Verde.

Note pentru editori

· Mai multe detalii despre concurs și regulamentul integral sunt disponibile pe www.ukinromania.fco.gov.uk și www.onuinfo.ro.

· Informații despre summit-ul ONU de la Copenhaga la www.sealthedeal2009.org și www.actoncopenhagen.gov.uk. Informații despre filmul ‘The Age of Stupid’ la www.ageofstupid.net.

Calculează-ți amprenta de carbon pe www.generatiaverde.ro.

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *