free download 78 travel guides written by experts

Concurs eco: Reciclarea, energiile alternative si inverzirea oraselor

– soluții împotriva încălzirii globale

Economia de energie, reciclarea, reducerea poluării prin folosirea unor mijloace de transport alternative precum bicicleta și creșterea nivelului de conștientizare publică privind accentuarea încălzirii globale au fost principalele soluții propuse de participanții la concursul on-line “Planeta ești tu!”.

Câștigătoarea competiției este Melinda Raduly. Ca răspuns la întrebarea “Dacă ai fi Pământul pentru o zi, ce le-ai propune oamenilor?”, aceasta oferă într-o formă grafică originală trei soluții simple împotriva schimbărilor climatice: scăderea cantității de deșeuri, folosirea surselor de energie alternative precum cea eoliană și “însănătoșirea” centrelor urbane prin reducerea traficului și extinderea spațiilor verzi. Melinda a câștigat un Notebook Acer și o excursie de trei zile la Londra. Următorii doi clasați sunt Silviu Savin și Luana Văduva. Cele trei materiale finaliste vor fi postate pe website-ul “Seal the Deal” al campaniei internaționale a ONU pentru încheierea unui acord global la Copenhaga.

Câștigătoarea concursului, Melinda Raduly a spus:

"Când am aflat de competiție, am simțit nevoia să fac parte din această mișcare importantă, pentru a atrage atenția asupra urmărilor activităților umane. Am ales modalitatea cea mai expresivă de a arăta că Pământul suferă, deși nu ne poate spune acest lucru în cuvinte. În animația prezentată de mine, Pământul se poate regenera, dar numai cu ajutorul nostru. Este nevoie de schimbarea atitudinii locuitorilor Planetei înainte de a fi prea târziu".

Organizată de Ambasada britanică la București și Centrul de Informare al ONU, în parteneriat cu British Council Romania, competiția eco a marcat debutul Conferinței de la Copenhaga (07-18 decembrie), unde se caută o soluție pentru a stopa schimbările climatice. Oamenii de știință avertizează că o creștere de peste 2 grade Celsius a temperaturii Planetei va avea efecte catastrofale.

Concursul s-a desfășurat în perioada 12-29 noiembrie. Materialele înscrise au fost foarte variate, de la animații, fotografii și prezentări PowerPoint la postări pe bloguri și înregistrări video/audio.

Materialul câștigător poate fi vizionat la adresa //pamantulestitu.wordpress.com/2009/12/01/melinda-raduly/. Celelalte două înscrieri finaliste pot fi accesate la adresele //www.pamantulestitu.info/  și //pamantulestitu.wordpress.com/2009/11/30/luana-vaduva/.Toate materialele valide sunt postate pe blog-ul campaniei “Planeta ești tu!”, la //pamantulestitu.wordpress.com. 

Bucuresti, 08.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *