Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Concurentii MasterChef si-au turat abilitatile culinare in prima proba pe echipe

Competiția culinară continuă în cea mai cunoscută bucătărie din România: MasterChef. Cei 23 de concurenți rămași în cursa pentru marele titlu, au avut aseară prima probă pe echipe în deplasare.

Cea de a doua ediție din această săptămână a fost urmărită în medie de aproape 1.3 milioane de telespectatori la nivel național, iar în minutul de aur, de la 22:26, aproape 1.6 milioane de telespectatori au prins gustul competiției.

MasterChef a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, PRO TV a obținut 9.6 puncte de rating și 24.5% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 6.6 puncte de rating și 16.7% share.

Ediția a debutat cu o probă de cunoștințe culinare. Rând pe rând, concurenții au fost puși să identifice fleica, rasoul spate, greabănul sau spata unei vaci. Liviu și Avram au fost desemnați șefii de echipă, fiind concurenții care au acumulat cele mai multe puncte la proba de cunoștințe. Adriana a primit sarcina de a ajuta ambele echipe, în mod egal, șefii de echipe trasându-i sarcinile.

După formarea celor două echipe, concurenții au participat la prima probă plină de adrenalină, în exteriorul bucătăriei MasterChef. Echipa roșie și echipa albastră au avut de pregătit 250 de burgeri! De la chiflă, la chiftelele de carne și sosuri, concurenții au avut 3 ore la dispoziție pentru a pregăti mâncarea pentru o gașcă de motocicliști. Și nu a fost simplu! Adrenalina și emoțiile au fost la cote înalte! Totuși, echipa condusă de Liviu a câștigat proba, primind cele mai multe voturi.

Reîntorși în bucătăria MasterChef, concurenții au primit o veste bună: doar o parte din echipa albastră va intra la testul sub presiune. Fiecare membru al acesteia a votat coechipierul pe care l-a considerat slab. Avram, Adriana, Iuliana și Claudia au fost cei mai votați, intrând automat la testul sub presiune. Alături de aceștia, Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean i-au nominalizat și trimis la testul sub presiune pe Claudiu, Giulia și Mișa. Pe lângă faptul că echipa lui Liviu a câștigat proba, acesta a mai avut un avantaj: puterea de a salva unul dintre condamnații testului sub presiune. Acesta a salvat-o pe Adriana, deoarece a fost încântat de ajutorul pe care l-a acordat aceasta ambelor echipe. Cei șase concurenți rămași au fost legați la ochi și au avut de ghicit cât mai multe condimente pe baza mirosului, a palpatului și a gustului. Claudia a fost prima participantă, ghicind un singur ingredient. Iuliana a ghicit trei condimente, Claudiu patru mirodenii, Giulia două condimente, Avram trei, iar Mișa niciunul!

Imediat după proba ingredientelor, Mișa, Claudia și Giulia au primit încă o șansă de a rămâne în competiția pentru titlul de MasterChef: unul dintre condimentele care i-a pus în dificultate la testul sub presiune trebuia scos în evidență într-un preparat care le putea aduce salvarea. Giulia a fost eliminată, preparatul ei fiind considerat mult sub standardele MasterChef.

Cei 22 de concurenți rămași în competiția pentru titlul de MasterChef vor avea de înfruntat noi probe săptămâna viitoare!

Bucuresti, 07.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *