free download 78 travel guides written by experts

Concurentii MasterChef au gatit la cel mai impresionant castel gotic din Romania

Georgiana și Nea Marin au părăsit MasterChef

Concurenții MasterChef au ajuns aseară într-un loc de poveste: Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Probele pline de adrenalină ale celui mai intens cooking show din România au fost urmărite de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, 20:30 – 22:32. Minutul de aur, de la 20:58, a reunit peste 1.7 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 10.6 puncte de rating și 25.1% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.6 puncte de rating și 18.1% share.

Ediția de aseară a debutat cu proba cutia misterelor sau cutia deserturilor, după cum au denumit-o o parte dintre concurenți. Aceștia au fost provocați să realizeze un cheesecake doar cu ingredientele descoperite sub cutie. Timp de 75 de minute, concurenții s-au întrecut în crearea unui cheesecake desăvârșit, cu un gust cât mai original și cu un plating cât mai atrăgător. Deși în aparență s-a anunțat o probă simplă, rezultatul a fost surprinzător: multe dintre preparate nu erau deloc aspectuoase, având multe elemente greșite în compoziție. Creme tăiate, plating-uri dezordonate și ingrediente în plus au fost doar câteva dintre cele mai frecvente greșeli ale concurenților. Totuși, Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean au identificat și concurenți care au realizat preparate surprinzătoare. Primele trei poziții ale clasamentului primei probe au fost ocupate de băieți, Andrei, Claudiu și Liviu reușind să-i încânte pe cei trei Chefi cu cheesecake-urile create. Câștigătorul detașat, din punct de vedere al voturilor, a fost Claudiu, primind 3 voturi de la jurați.

Concurenții MasterChef și-au ascuțit săbiile culinare într-o probă medievală

Câștigarea primei probe a ediției de luni i-a oferit lui Claudiu avantajul de a alege căpitanul echipei adverse într-o probă în deplasare spectaculoasă! Echipele conduse de Andrei și Claudiu s-au luptat într-o locație fascinantă: Castelul Corvinilor din Hunedoara, un loc cu încărcătură istorică, plin de legende. Concurenții MasterChef au purtat o adevărată luptă culinară pe aceste meleaguri, de această dată pentru cel mai râvnit trofeu culinar.

Din păcate pentru Georgiana, o accidentare care i-a cauzat o ruptură musculară nu i-a permis participarea la turnirul culinar de legendă, aceasta luând decizia de a părăsi competiția MasterChef.

Cei doi căpitani de echipă au avut de ales dintre 13 concurenți rămași în lupta pentru trofeul MasterChef. Fiind în număr impar, unul dintre concurenți a avut rolul de a ajuta ambele echipe cu spălatul alimentelor sau cu debarasarea bancurilor de lucru, fără a avea voie să gătească. Mai mult decât atât, acesta a intrat automat la testul sub presiune. Omul bun la toate a fost Avram, care a făcut față cu brio tuturor solicitărilor. Avantajele lui Claudiu nu s-au oprit aici, după formarea echipelor acesta având posibilitatea de a înlocui doi dintre componenții echipei sale, cu doi dintre componenții echipei adverse. Acesta nu a dorit să profite de avantaj, considerând că echipa formată este suficient de puternică.

Pe baza unei hărți, căpitanii celor două echipe au fost provocați să descopere meniurile medievale ascunse în castel. Cu un minut avans în fața lui Andrei, Cătălin a fost primul care a descoperit meniul format din rață coaptă pe turtă de mălai, vițel cu dovleac copt, sfeclă coaptă cu semințe de fenicul și gogoși umplute cu brânză și dulceață de afine. Meniul echipei adverse a fost compus din preparate precum păstrăv cu cartofi zdrobiți cu ceapă și pătrunjel, curcan cu orez pilaf și papanași cu smântână și dulceață de vișine. Cele două echipe au avut la dispoziție trei ore pentru a găti pentru 200 de invitați. Căldura, stresul și adrenalina au fost ingredientele principale ale probei. Acestea și-au pus amprenta pe concurenți, o parte dintre aceștia fiind extenuați pe parcursul probei. La finalul turnirului culinar, în urma voturilor primite, echipa roșie, condusă de Claudiu, a câștigat!

Ediția de luni s-a încheiat cu un test sub presiune la care au participat componenții echipei albastre. Andrei, căpitanul echipei, a avut sarcina de a nominaliza un camard care nu s-a descurcat bine în proba din deplasare. La rândul său, cel nominalizat trebuia să numească un alt concurent cu rezultate slabe în proba precedentă. Lanțul de nominalizări a fost deschis de Andrei, care a ales-o pe Kiki. Jocul a continuat cu nominalizarea lui Nea Marin, a Claudiei și a lui Andrei. La această probă, căpitanul s-a scufundat odată cu nava, spre deosebire de Avram care a fost salvat de Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean pentru rezultatele satisfăcătoare din proba de la Castelul Corvinilor.

Testul sub presiune i-a provocat pe cei cinci participanți la ruleta culinară, care cuprindea două elemente cheie: ingredientul principal și câteva nume de țări. Farfuria concurenților a trebuit să țină cont de ingredientul care trebuia scos în evidență în conformitate cu specificul țării alese. Pentru Andra și Claudia, norocul a adus peștele, gătit în două stiluri diferite: libanez, respectiv thailandez. Deși și-a dorit cu ardoare ca ruleta culinară să-i ofere șansa de a găti un preparat din Grecia natală, norocul nu a fost de partea lui Kiki care a avut de pregătit pui în stil italienesc. La fel ca și Kiki, Nea Marin a avut de gătit mâncarea tot în stil italienesc, ingredientul vedetă fiind vita. Roata norocului i-a adus lui Andrei șansa de a se salva cu un preparat din pește în stil libanez, la fel ca Andra.

Timp de 60 de minute, concurenții au încercat să creeze preparate desăvârșite care să-i poarte pe Chefi într-o călătorie culinară în Thailanda, țara zâmbetelor, pe târâmuri orientale în îndepărtatul Liban sau pe teritoriul preparatelor fine, în Italia. Chifteluțele de doradă cu humus și vinete coapte ale Andrei nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, fiind criticate de către Chefi, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al gustului. Supa de pește thailandeză a Claudiei a fost lipsită de sare și de consistență, după cum au mărturisit jurații. Nici preparatul lui Kiki nu i-a impresionat pe jurați, aceștia admirând faptul că aceasta a gătit corect toate alimentele componente din farfurie. T-bone-ul lui Nea Marin a fost aspru criticat de Chefi, preparatul acestuia neavând nicio legătură cu bucătăria italienească. Gustul autentic și execuția impecabilă ale preparatului lui Andrei i-au adus salvarea de la eliminare. La finalul probei, Kiki a fost desemnată de jurați concurentul care s-a descurcat cel mai bine. La polul opus s-a situat Nea Marin, care a părăsit aseară competiția MasterChef.

14 concurenți au rămas în lupta pentru marele titlu MasterChef și premiul de 50.000 de euro! Competiția continuă cu noi probe de foc, în care concurenții își vor demonstra măiestria în bucătărie: o nouă probă de cutia misterelor îi va surprinde pe concurenți cu niște invitați de seamă, precum și un test de inventivitate unde concurenții vor fi provocați să gătească niște specii inedite de pește!

Bucuresti, 27.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *